Μ. Κριθαρίδης: Προϋπολογισμός της «μεσαίας τάξης», με κλείσιμο και συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να υπάρξει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Οκτ, 2021

Μετά και την κατάθεση του Προσχεδίου του που έγινε σήμερα από τους συναρμόδιους Υπουργούς, η Κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα πως ο Προϋπολογισμός του 2022 θα είναι Προϋπολογισμός της «μεσαίας τάξης».

Ωστόσο από όσα διαβάζουμε δεν βλέπουμε να ισχύει τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως βλέπουμε και ακούμε έναν Πρωθυπουργό που, και στην εισαγωγική του ακόμα τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, επανέλαβε τα όσα πριν από λίγο καιρό διακήρυττε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πιο συγκεκριμένα, ότι οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να συνενωθούν, να συγχωνευτούν ή αλλιώς να κλείσουν μιας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τα οποία επαίρεται η Κυβέρνηση –με «προεξέχον» το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας– θα οδηγηθούν εξ’ ολοκλήρου σε κολοσσούς της ολιγαρχίας. Ένας ακόμα λοιπόν μνημονιακός προϋπολογισμός για λίγους. Καμία μεσαία τάξη και κανένας οικονομικά ασθενέστερος δεν θα ευνοηθούν ούτε και το 2022 από το οικονομικό επιτελείο της Μητσοτάκης Α.Ε. που προωθεί αποκλειστικά και μόνο πολύ συγκεκριμένα, υψηλά συμφέροντα.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο