Κ. Μητσοτάκη σώστε την Τιμή της Δημοσιογραφίας: Διορίστε και τους υπόλοιπους!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Αυγ, 2019

Eλάχιστα ξύνοντας κάποιος κάτω απ’ την επικοινωνιακά φροντισμένη ρητορική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη περί σύγχρονου κράτους, επιβράβευσης της αριστείας, αξιοκρατίας κλπ, θα πέσει πάνω σ’ έναν στρατό κολλητών, βυσμάτων και συγγενολογιών δοκιμασμένης ανικανότητας όσο και διαγνωσμένης οσφυοκαμψίας, οι οποίοι εφόρμησαν στις κρατικές θέσεις γρηγορότερα κι απ’ τις ακρίδες του Φαραώ.

Πετράδι του στέμματος του Ημετερισμού, είναι η εντυπωσιακά μεγάλη λίστα υπηρετούντων στα ΜΜΕ οι οποίοι με μια κομψή πιρουέτα απεκδύθηκαν το χιλιοφθαρμένο φύλο συκής της Δεοντολογίας και πήραν το χαρτί της ευνοϊκής μετάθεσης στα Κεντρικά, αφήνοντας βέβαια πολλαπλάσιους ομολόγους τους να συνεχίζουν να υπηρετούν την Κυβερνητική Γραμμή από την παραμεθόριο βυθισμένων εφημερίδων και καταχρεωμένων καναλιών.

Θα περίμενε κάποιος από μια παράταξη που στεφάνι στο προσκεφάλι της έχει τις «κανονικές ευρωπαϊκές χώρες» να μην καρφώνεται τόσο πολύ ως προς το πού ακριβώς έχει καταχωρημένη τη διάκριση των Εξουσιών. Και αυτός ο κάποιος θα είχε δίκιο: γιατί για να είμαστε ακριβοδίκαιοι προς την κυβέρνηση, υπάρχει λόγος που γράψαμε «υπηρετούντες στα ΜΜΕ» , γιατί η λέξη «Δημοσιογράφος» δεν θα απέδιδε το ακριβές job description των επιστρατευμένων.

Μια ματιά στην επαγγελματική πρακτική της καριέρας τους, τους κατατάσσει με ευκολία σε άλλα ΚΑΔ: Πράκτορες Πρεσβειών, Τρόφιμοι κονδυλίων, Κέμπριτζ Αναλήτες, πενταθεσίτες γραφείων Τύπου, μεγαλοδιακινητές fake news και βαποράκια συμφερόντων, η μόνη υπηρεσία που προσέφεραν στον κλάδο της Ενημέρωσης είναι ότι τον εγκατέλειψαν.

Κύριε Μητσοτάκη μην αφήνετε πράγματα στη μέση. Κάντε τη μαγική κίνηση που αμέσως θα ανεβάσει την αξιοπιστία του Τύπου κατά τουλάχιστο δέκα σκαλιά απ’ τα 100 που έχει κατρακυλήσει τα χρόνια των Μνημονίων: Διορίστε και τους υπόλοιπους!

Σπύρος Δερβενιώτης – Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο