Κουκάκι: η αστυνομία καταργεί πλέον και το οικογενειακό άσυλο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Δεκ, 2019

Άλλη μια βαθιά νυχτα ξημέρωσε στη χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών χωρίς άδεια εισαγγελέα σε οικία που απλώς γειτνίαζε με κατάληψη, και η άσκηση αδικαιολόγητης βίας στους εύλογα διαμαρτυρόμενους ενοίκους της δείχνει μια Αστυνομία που δεν δείχνει συμφιλιωμένη με την ιδέα των Δημοκρατικών θεσμών και ορίων.

Αυτή η Αστυνομία όμως δε δρα ανεξέλεγκτη. Επανειλημμένα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης καλύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο από τη Βήμα της Βουλής την πολιτική των «λυμένων χεριών» (και δεμένων πολιτών) ενώ αναρμόδιοι πλην πολυπροβεβλημένοι Υπουργοί όπως ο κ. Βορίδης προειδοποιούν από τηλεοπτικά πλατώ τους πολίτες ότι θα πρέπει να συνηθίσουν και να αποδεχτούν το ξύλο.

Η πραγματική ευθύνη όμως βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, που όσο συμβαίνουν όλα αυτά αυτοσυγχαίρεται για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Το ΜέΡΑ25 δε θα συμφιλιωθεί ποτέ με μια τέτοια κανονικότητα.

Δεν είναι κανονικότητα η αστυνομία να παρανομεί, αυθαιρετεί και βιαιοπραγεί σε βάρος των πολιτών όταν πλέον υπάρχουν τόσα καταγεγραμμένα και άλλα τόσα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Δεν είναι κανονικότητα να βλέπεις το παιδί σου να το πατούν στο κεφάλι δυνάμεις των ΜΑΤ μόνο και μόνο επειδή δεν τις άφησες να παρανομήσουν και να σου παραβιάσουν το άσυλο της κατοικίας σου.

Δεν είναι κανονικότητα να δένεται πισθάγκωνα γυναίκα και να αφήνεται ημίγυμνη σε ταράτσα πολυκατοικίας (πρακτικές που μας παραπέμπουν στην CIA).

Όλα αυτά δεν είναι κανονικότητα. Είναι εκτροπή, με αποκλειστική πολιτική ευθύνη μιας αυταρχικής Κυβέρνησης που προετοιμάζει τις πρακτικές με τις οποίες θα κάνει εξώσεις και θα διώχνει τον κόσμο από τα σπίτια του για χάρη των αρπαχτικών ταμείων και της παρασιτικής ολιγαρχίας. Και παράλληλα έχουμε μια πληθώρα επιμέρους ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών της ΕΛ.ΑΣ., παραβιάσεις και καταπάτηση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων. Καθώς και τέλος μια μεγάλη ανάγκη για μια ολόκληρη κοινωνία να μην πέσει θύμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ που καλλιεργούν την τρομολαγνεία, να μην φοβηθεί από την αστυνομοκρατία και τη βία, αλλά να αντισταθεί και να μην υπακούσει σε όλο αυτόν τον αυταρχικό και επικίνδυνο για την δημοκρατία και τις ελευθερίες κατήφορο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο