Κοινωνική στέγη για υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό τώρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Οκτ, 2022

Παρατηρούμε το όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα που ανακύπτει με την στέγαση, ιδίως για ανθρώπους που εργάζονται σε νοσοκομεία και σχολεία και πρέπει να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις, αλλά και τα όσα συνέβησαν με την δυσκολία εύρεσης κατοικιών σε προσιτές τιμές για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Η πρόταση του ΜέΡΑ25 για την επανίδρυση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ως Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, περιλαμβάνει ακριβώς το χτίσιμο άρτιων, ευχάριστων και οικολογικών κατοικιών για γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους και καθηγητές -αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες φυσικά- κοντά στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς και τα σχολεία της επικράτειας. Κατοικίες που θα παρέχονται δωρεάν σε αυτούς τους ανθρώπους, ως και ένα κίνητρο ακόμα για να μπορέσουν να αποδεχτούν τους σχετικούς διορισμούς.

Επιπλέον, πέρα από την δημιουργία αυτού του νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει δραστικός περιορισμός στην δυνατότητα εταιρειών να αγοράζουν και να «αποσύρουν» με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρες πολυκατοικίες μέσω του airbnb.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο