Κινητοματογραφικό φεστιβάλ στο mέta: «Στον καθρέφτη της Παλαιστίνης: Εικόνες και ήχοι μιας καθημερινής μάχης για αξιοπρέπεια και ελευθερία»

Δραστηριότητα
26 Νοέ, 2022

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) διοργανώνει στον κινηματογράφο “Τριανόν” (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34) μονοήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ υπό τον τίτλο “Στον καθρέφτη της Παλαιστίνης: Εικόνες και ήχοι μιας καθημερινής μάχης για αξιοπρέπεια και ελευθερία”.

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά χρονιά που το mέta τιμά, με οδηγό το καλλιτεχνικό έργο Παλαιστινίων δημιουργών, τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού, τους οποίους κρίνει, σε πείσμα των όσων ισχυρίζεται ο κυρίαρχος λόγος, ως κεντρικής σημασίας για κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης μιας δικαιότερης κοινωνίας στη γειτονιά μας και διεθνώς.

Θα προβληθούν οι ταινίες Taqi (2021, 35′) της Aleen Shoufani, Son of the Streets του Mohammed Almughanni (2020, 32′) και Inside the Battle for Jesusalem (2021, 20′) του Vice News.

Οι δημιουργοί θα συμμετέχουν με βιντεοσκοπημένα μηνύματα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνoυν η Σοφία Σακοράφα, βουλεύτρια ΜέΡΑ25, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επίτιμη Παλαιστίνια πολίτης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του mέta Δανάη Στράτου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Η σημασία της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης” με ομιλητές την Ιταλίδα ακτιβίστρια Luisa Morgantini και τον Γιάνη Βαρουφάκη (γραμματέα ΜΕΡΑ25, συνιδρυτή DiEM25).

H Luisa Morgantini υπήρξε για δύο θητείες (1999-2009) μέλος του Ευρωκοινοβουλίου για το ιταλικό κόμμα Rifondazione Communista. Αποτελεί προσωπικότητα με αγώνες δεκαετιών στο ειρηνιστικό, το γυναικείο και το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και με δράσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Παλαιστίνη και τη Μεσόγειο. Ηγείται του ιταλικού τμήματος της αντιπολεμικής οργάνωσης Women in Black.

Προβλέπεται υποτιτλισμός των ταινιών και διερμηνεία της συζήτησης.

Ελεύθερη είσοδος. Ώρα προσέλευσης: 18.30

Δείτε εδώ αναλυτικά τις ταινίες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο