ΜέΡΑ25 Αχαΐας: Ευτυχώς η χώρα ΔΕΝ είναι “ήδη μια άλλη χώρα”, κύριε Πρωθυπουργέ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Νοέ, 2022

Ευτυχώς η χώρα ΔΕΝ είναι “ήδη μια άλλη χώρα”, κύριε Πρωθυπουργέ – δεν περιήλθε ακόμα στην ιδιοκτησία της Μητσοτάκης Α.Ε., παρά τις συντονισμένες προσπάθειές σας.

Η χώρα ΔΕΝ αλώθηκε ακόμα ολοκληρωτικά από αλλότρια ιδιωτικά συμφέροντα.
• Παρά τις παρακρατικές παρακολουθήσεις εις βάρος όποιου έκρινε το περιβάλλον σας ως χρήσιμου να βρεθεί εκβιάσιμος.
• Παρά την βία και τον αυταρχισμό της αλά καρτ αστυνομοκρατίας ενάντια στους φτωχούς, στους κοινωνικούς αγώνες, στην ελεύθερη Πανεπιστημιακή παιδεία αλλά ποτέ ενάντια σε μαφιόζικα και παρακρατικά κυκλώματα.
• Παρά την εμμονική – ελέω σκοτεινών υποσχέσεων στην “CVCετία” και τους μεγαλοκλινικάρχες – προσπάθεια για διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Είναι να απορεί κανείς πως μπορεί ο ΠΘ να κομπάζει για το ΕΣΥ που άντεξε έχοντας δυστυχώς κατακτήσει την ευρωπαϊκή κορυφή σε πανδημικούς θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό παρά την αρχική καλή πορεία, αφού τίποτα δεν έπραξε για την θωράκιση του. Είναι να απορεί κανείς που ο ΠΘ κομπάζει για την “επιτυχία” όταν από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν με περισσή αλαζονεία πως δεν υπήρχαν επιστημονικά δεδομένα για την διαφορά στην επιβίωση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας εντός ή εκτός ΜΕΘ ή για την μετάδοση του ιού στα ΜΜΜ και τα σχολεία που άφησε απροστάτευτα.
• Παρά την διαρκή εξαθλιωτική φτωχοποίηση των χαμηλότερων λαϊκών στρωμάτων υπέρ των ολιγαρχών μέσα από κύματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας στα καταναλωτικά είδη και στην ενέργεια και τα υποκριτικά voucher και “καλάθια” που δωρίζετε “φιλάνθρωπα” στους αναξιοπαθούντες.

Και τι δεν τάξατε κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας (περισσότερο από Πρωθυπουργός) – μέχρι το 2030 θα έχει αλλάξει η ζωή μας ριζικά φτάνει να σας πιστεύαμε. Μόνο που αποφύγατε επιμελώς να συναντηθείτε με τοπικούς φορείς και εκλεγμένους εκπροσώπους της ΤΑ ή άλλων φορέων που δεν ελέγχετε στενά κομματικά. Πίσω από έναν ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό τα βρήκατε όλα τέλεια και ελπιδοφόρα με τους κομματικούς εντεταλμένους και παρατρεχάμενους που φροντίσατε να συνομιλήσετε. Κι έτσι, χωρίς αντίλογο πανηγυρίσατε (ξανά;) για τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου παρά τις επιφυλάξεις για την χάραξη, τα διόδια εντός δημοτικής περιφέρειας, τις καθυστερήσεις, το κόστος, τα προβλήματα. Πανηγυρίσατε για την υποτιθέμενη μελλούμενη μείωση της ανεργίας στον τόπο μας, χωρίς αντίλογο. Πανηγυρίσατε για την “ανάπτυξη” (για ποιους και από ποιους;) που “έρχεται” σαν οδοστρωτήρας για τους πολλούς, για την εικόνα και το μέλλον μιας πόλης και μιας περιοχής που συνεχίζει να αντιδρά στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα υπέρ των λίγων, που συνεχίζει να ονειρεύεται το μέλλον της μακριά από ατομικές εξαγορές και ξεπουλήματα, μακριά από το εξαθλιωμένο “μέλλον” των Χαβανέζων υπηρετών των εχόντων και των αφεντάδων.

Όχι κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, ο λαός της Αχαΐας δεν σας πιστεύει γιατί έχει την πολιτική και ιστορική πείρα να αναγνωρίζει την υποκρισία και την περαιτέρω φτωχοποίησή του. Ο λαός της Αχαΐας θα επιμείνει να μάχεται για την αξιοπρέπεια και την ζωή – όχι την επιβίωση – των πολλών. Κι ας μην πλουτίσουν παραπάνω στις πλάτες του οι λίγοι.

Μια άλλη πολιτική χρειάζεται, με αφετηρία και επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του λαού, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και αφεντικό του εαυτού του και όχι παραγκωνισμένο θεατή σε ξένα φαγοπότια με τον κόπο του και τις θυσίες του. Μια άλλη πολιτική είναι δυνατή, όταν ο λαός πάρει στα χέρια του την μοίρα του!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο