Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συνεντεύξεις - videos
24 Ιαν, 2020

Ο Τομέας Συνδικαλισμού και Εργασίας του ΜέΡΑ25 καλεί τους εργαζόμενους – μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στο Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 25 Γενάρη 2020, στις 11π.μ. στην Ομόνοια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα τους.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, τη Βοιωτία, την Καστοριά, την Κοζάνη και τη Φθιώτιδα, που αγωνίζονται για να μην βάλει λουκέτο μια βιομηχανία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που δίνει δουλειά και ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες των περιοχών αυτών και όχι μόνο.

Βαδίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους που έχουν πληρώσει με αίμα και δεκάδες νεκρούς την κερδοφορία της εταιρίας, δουλεύοντας σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, σε καμίνια με θερμοκρασίες 1500°C και σε υπαίθρια μεταλλεία. Το 80% των εργαζομένων αυτών έχει προσληφθεί την τελευταία 12ετία, αμείβεται με τις κατώτερες απολαβές που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις κι όλα αυτά τη στιγμή που εκτίθεται καθημερινά σε άκρως ανθυγιεινό και επικίνδυνο περιβάλλον. Επιπλέον, στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί έχουν «παγώσει» τα τελευταία 13 χρόνια.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια εταιρία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κομμάτι του ορυκτού πλούτου της χώρας. Οι επιλογές της κυβέρνησης, που συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση με αυτή των προκατόχων της δεν εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχεια της εταιρείας. Είναι, δε, πολύ πιθανό να οδηγήσουν στο κλείσιμό της, αφήνοντας στον αέρα τους εργαζόμενους.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ και απαιτούμε μαζί τους:

  • Να ενισχυθεί και εκσυγχρονιστεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ από το Κράτος για να γίνει ανταγωνιστική προς κάθε ιδιωτικό μονοπώλιο.
  • Να σταματήσουν όλα τα σχέδια τριχοτόμησης – ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.
  • Να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις, η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, καθώς και η κατάργηση των «ενοικιαζόμενων» εργατών και η άμεση μονιμοποίηση τους.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργατών.

Τομέας Εργασίας & Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο