Κ. Γρηγοριάδης: Αισχρή εκτροπή – Η Βουλή υπό την πειρατεία της Μητσοτάκης ΑΕ – Ρήξη η μόνη λύση!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2023

Το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί το χειρότερο πρόσωπο του πολιτικού προσωπικού της Ολιγαρχίας στη χώρα μας. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς προς ίδιον συμφέρον, υπονομεύοντάς τους, καταλήγοντας τελικά έτσι να αποτελεί ευθεία απειλή κατά του συνόλου των θεσμών της χώρας και της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη κανονιστική του πράξη ως πρωθυπουργός, πήρε την ΕΥΠ, το Αθηναϊκό και το Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων υπό την αιγίδα και τον έλεγχό του. Έτσι, από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής σας κε Μητσοτάκη μας δώσατε την έμπνευση να σας ονομάσουμε πρωθυπουργό-ανώνυμη εταιρεία. Γιατί το ΜέΡΑ25 έχει αποκαλύψει πρώτο και μόνο – κι ας μη το άκουσες ποτέ ελληνικέ λαέ από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, κι ας νομίζεις ότι πρώτος το είπε ο Τσίπρας, ή ο Ανδρουλάκης, γιατί έτσι σου είπαν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης – γιατί το ΜέΡΑ25 λοιπόν πρώτο και μόνο, αποκάλυψε θαρρετά και δημόσια ποιος είναι ο μηχανισμός που έστησε ο πρωθυπουργός, τον τρόπο που αυτός ο μηχανισμός λειτουργούσε και λειτουργεί, αλλά και τον σκοπό ύπαρξης αυτού του μηχανισμού. Με την σημερινή ευκαιρία λοιπόν, το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει με τον πιο επίσημο τρόπο στον ελληνικό λαό, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συλλέγει συστηματικά τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν από την ΕΥΠ, και μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων, τα οποία χρησιμοποιεί σαν γραφείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του, αξιοποιεί εδώ και τόσο καιρό αυτά τα στοιχεία, ασκώντας πιέσεις και εκβιάζοντας πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

Ποιοί είναι αυτοί οι σκοποί; Θα είμαστε πάλι καθαροί και ξάστεροι: να μοιράσει την πίτα που κλέβει από το υστέρημα του ελληνικού λαού, στους δεκαπέντε γνωστούς παρασιτικούς, στων οποίων τη δούλεψη βρίσκεται έτσι κι αλλιώς, μην τυχόν και κάποιο άλλο τζάκι ή κάποιος πρόεδρος Κ.Ο. ή μέλλων πρόεδρος Κ.Ο., του χαλάσει τη μοιρασιά της πίτας, δεσμευμένος από αλλότρια παρασιτικά, δήθεν επιχειρηματικά, συμφέροντα. Πρόκειται δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, για τακτική και πρακτική που προσομοιάζει με μοίρασμα τομέων μιας πόλεως, η οποία τελεί υπό την κυριαρχία Μαφίας! Γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, γι αυτό διόρισε διευθυντή της έναν πρώην σεκιουριτά που δεν διέθετε καν τα τυπικά προσόντα που ζητά ο νόμος, κι όταν αποκαλύψαμε ότι δεν τα διαθέτει, απλώς, άλλαξε τον νόμο. Γι αυτό έδωσε λευκή επιταγή στον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του, να κάνει κουμάντο στην ΕΥΠ, μέσω του ΦΕΚ της 18ης Ιουνίου 2021, στο οποίο επί λέξει αναγράφεται:

Εξουσιοδότηση στον Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού (δλδ τον κο Δημητριάδη) να υπογράφει «Με εντολή Πρωθυπουργού», έγγραφα, πράξεις και αποφάσεις που αφορούν την ΕΥΠ!

Και μετά; Τί κάνατε μετά; Μετά, μόλις άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων των δεκάδων χιλιάδων παρακολουθήσεων συνομιλιών πολιτικών, δημοσιογράφων και συμπολιτών μας, ήρθατε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων και ανερυθρίαστα, χωρίς την παραμικρή ένδειξη ντροπής, δήλωσατε απλά: «Δεν φταίω εγώ, είμαι πολυάσχολος, δεν ήξερα, φταίει ο Κοντολέων και ο ανηψιός μου». Κε Μητσοτάκη, τη φράση του ΦΕΚ σας «Με εντολή Πρωθυπουργού» την έχετε ξεχάσει; Όσο κι αν προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από τη μνήμη σας, το ΦΕΚ είναι εδώ, ουρλιάζει την προσωπική σας εμπλοκή και ξεκουφαίνει όλη την Ελλάδα.

Και ύστερα… ήρθε… ο κος Ράμμος. Δεν ξέρω αν το σύμπαν ή ο θεός τον έστειλε αυτόν τον άνθρωπο, γνωρίζουμε όμως όλοι πλέον εδώ μεσα, αλλά κυρίως γνωρίζει πλέον όλη η κοινωνία, ότι πρόκειται για έναν έντιμο αξιοπρεπή άνθρωπο και δικαστή, που παλεύει εδώ και μήνες προκειμένου απλώς να πράξει το συνταγματικό του καθήκον: να ενημερώσει τη Βουλή και τον λαό μας κε Μητσοτάκη για τα ανομήματά σας και τις παρανομίες σας! Κι εσείς, τί κάνετε τότε κε Μητσοτάκη; Παρεμβαίνετε στις αρμοδιότητες και εξουσίες του Προέδρου του κοινοβουλίου μας, αναγκάζοντάς τον ουσιαστικά να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπλοκάρει αυτή την ενημέρωση. Έτσι, αποδείξατε για άλλη μια φορά την ενοχή σας κι ευτελίσατε συγχρόνως, για ακόμα μια φορά, έναν θεσμό σαν αυτόν του Προέδρου του Κοινοβουλίου μας, που υποτίθεται ότι είναι – και αν του επιτρέπατε θα ήταν – Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ελληνικού Λαού και όλων των αντιπροσώπων του στη Βουλή, κι όχι Πρόεδρος μιας Βουλής που τελεί υπό την πειρατεία της Μητσοτάκης Α.Ε.

Η μία αισχρή εκτροπή σας κε Μητσοτάκη διαδέχεται την άλλη, στην προσπάθεια σας να αποκρύψετε την αρχική σας εκτροπή, και ο κατηφορος σας καθώς πιάνεστε από τα μαλλιά σας πλέον για να επιπλεύσετε σε αυτόν τον βούρκο που έχετε μετατρέψει το πολιτικό σύστημα της χώρας, δεν έχει τέλος. Ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται, και αυτή η αντανακλαστική του κίνηση, είναι που κάνει βέβαιο τον πνιγμό. Κι αν δεν το καταλάβατε ακόμα κε Μητσοτάκη, τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία σας έχουν ήδη πνίξει πολιτικά. Όπως είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από αυτό εδώ το βήμα πριν λίγες μέρες, παρόλο που εσείς δείχνετε να μην το έχετε καταλάβει ακόμα, τα θερμά χειροκροτήματα της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας, είναι αποχαιρετιστήρια. Σας κουνάνε το μαντήλι κε Μητσοτάκη. Όσο κι αν κάνετε πως δεν το βλέπετε, το μαντήλι κουνιέται και καμιά στρουθοκάμηλος σε αυτόν τον κόσμο δεν γλίτωσε τελικά το κεφάλι της θάβοντάς το στην άμμο!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, πολίτες που μας ακούτε, η πολιτική συνεισφορά του ΜέΡΑ25 θα μείνει ανολοκλήρωτη αν αρκεστούμε στην καταγγελία του προσώπου Μητσοτάκη και δεν αναλογιστούμε, όπως οφείλουμε να κάνουμε, ποιο να είναι άραγε το πλαίσιο το οποίο επιτρέπει στον κάθε Μητσοτάκη να κυβερνά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο; Είναι το πλαίσιο της υβριδικής δημοκρατίας σας – και των τριών μνημονιακών κομμάτων – που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας από το 2010 και συνεχίζεται δυστυχώς έως και σήμερα.

Όλες οι αποφάσεις που παίρνετε ή πήρατε ήταν και είναι διαρκώς υπό αίρεση. Αίρεση δανειστών, ολιγαρχών και αγορών. Έχετε δημιουργήσει συνολικά μία θολή, διαρκή κατάσταση επείγοντος και εκκρεμότητας στη χώρα μας προκειμένου, απλώς και μόνο, μέσα σε αυτήν την επείγουσα κι εκκρεμή θολούρα να περνάτε κάτω από τα μάτια των συνανθρώπων μας τη μοιρασιά του εθνικού μας πλούτου σε δεκαπέντε παρασιτικούς έλληνες και πέντε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, που δεν αφήνουν τη χώρα μας να αναπνεύσει και να σπάσει τα δεσμά του αιώνιου χρέους μας.

Πότε όμως εγκαθιδρύθηκε ως κανονικότητα πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, το να μην επιτρέπεται στην κυβέρνηση της χώρας να παίρνει αποφάσεις για τη χώρα; Η απάντηση είναι μία και την ξέρουν και οι πέτρες, κατά το κοινώς λεγόμενο: Τον Ιούλιο του 2015! Τότε που η λαϊκή βούληση πετάχτηκε κυριολεκτικά στα σκουπίδια! Είναι τότε ακριβώς που πολιτικά τέρατα – σαν εσάς κε Μητσοτάκη – αναστήθηκαν, με τη βοήθεια σας κε Τσίπρα, όταν ονομάσατε σε μια νύχτα την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για απελευθέρωση, προσωπική σας αυταπάτη! Κι έτσι ήρθατε στα λόγια του κου Μητσοτάκη! Δεν μας νοιάζουν οι προσωπικές σας αυταπάτες κε Τσίπρα, το μόνο που μας νοιάζει εμάς στο ΜέΡΑ25 είναι η βαθιά πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι η απελευθέρωση της πατρίδας και η σωτηρία του, δεν είναι ούτε υπήρξαν ποτέ αυταπάτη. Είναι μονόδρομος στενός, αλλά λαμπρός και γενναίος, που σας τρομάζει μέχρι θανάτου! Εσάς, τους πάτρωνες και τα τσιράκια σας!

Χρειαστήκατε εν κατακλείδι κε Μητσοτάκη την βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα και τις αυταπάτες του για να βγείτε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τα ολέθρια αποτελέσματα που ζούμε όλες και όλοι μας σήμερα. Εσείς, πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλετε να σκεφτείτε τώρα το μερτικό της ηγεσίας σας στη ζημιά που έπαθε και παθαίνει κάθε μέρα ο τόπος. Κι αφού το σκεφτείτε, εαν νοιάζεστε πολλοί από εσάς, όπως εμείς πιστεύουμε κι ελπίζουμε, για την προστασία των συνανθρώπων μας, είναι η ώρα να πάρετε τις αποστάσεις σας.

Για μας, κες και κοι Βουλευτές, κυρίως όμως για μας, πολίτες της Ελλάδας, η μομφή απευθύνεται συνολικά στην ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό. Δηλαδή σε εσάς, τα τρία μνημονιακά κόμματα, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που υπηρετείτε την ολιγαρχία και τους δανειστές, σε αγαστή σύμπνοια τόσα χρόνια. Για τυχόν αμφισβητίες εντός της αιθούσης, ότι και ο ΣΡΖ υπηρέτησε επίσης την ολιγαρχία, επισυνάπτω – εξαιρετικά αφιερωμένα – τα πρόσφατα ευχαριστήρια του κου Λάτση. Ευχαριστήρια με τρεις αποδέκτες: τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα! Ευχαριστήρια που, λυπόμαστε πολύ για σας, αλλά σας βάζουν ακριβώς στην ίδια μοίρα με την Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε. Αυτά τα ευχαριστήρια προς εσάς τους τρεις, είναι συλλυπητήρια για όλους τους ανθρώπους που κυβερνήσατε ή κυβερνάτε

Κάνετε πρόταση μομφής φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή σκοπό – όπως εξάλλου σε κάθε πρόταση δυσπιστίας – να ρίξετε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, να την κερδίσετε στις εκλογές που θα ακολουθήσουν και να κυβερνήσετε εσείς στη θέση της. Θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό τί ακριβώς θα αλλάξει; Γιατί εμείς βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης ράβει εκεί που εσείς προηγουμένως κόψατε. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων μετατρέπονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσόδους κερδοσκόπων και καταλήγουν, φεύγοντας για πάντα από τη χώρα μας, στους φορολογικούς παραδείσους τύπου Ντέλαγουερ και Κέιμαν Άιλαντς, με τον νόμο 4354 του 2015, που επιτρέπει στις παρασιτικές τράπεζες να πουλάνε τα δάνεια του κοσμάκη σε αρπακτικά ταμεία και ταυτοχρόνως, σε άλλο άρθρο του ο ίδιος νόμος σας, επιτρέπει στα αρπακτικά ταμεία να συστήνονται και να λειτουργούν στην Ελλάδα. Και τον οποίο νόμο ψηφίσατε εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε τώρα, οι περισσότεροι από σας δεν ήσασταν τότε βουλευτές και θα με αναγκάσετε να σας απαντήσω ότι ήταν τότε εκεί, πρωθυπουργός, ο πρόεδρός σας, Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του, παρών επίσης, ο «επαναστατικότερος» των βουλευτών σας, ο κος Πολάκης, που δεν δίστασαν και οι δύο να ψηφίσουν ονομαστικά την άλωση της πρώτης κατοικίας των φτωχών ανθρώπων αυτής της χώρας! Που δεν δίστασαν δλδ να συνδέσουν για πάντα το όνομά τους με αυτό το όνειδος!

Επαναλαμβάνω, θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό τί ακριβώς θα αλλάξει αν κυβερνήσετε; Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι η αύξηση 700% στα τιμολόγια του ρεύματος, εν πολλοίς, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε και δεν ξεχνάμε βέβαια τις θριαμβολογίες, που υπάρχουν μάλιστα αποτυπωμένες και σε βίντεο, τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του αρμόδιου τότε υπουργού Γιώργου Σταθάκη, με το αμιγώς αγοραίο επιχείρημα, ο «ελεύθερος ανταγωνισμός των παρασιτικών θα ρίξει τις τιμές του ρεύματος για τους πολίτες». Ένα καρτέλ στήθηκε τελικά, που εκτόξευσε τις τιμές στη στρατόσφαιρα. Και πάψτε επιτέλους να κρύβεστε όλοι οι μνημονιακοί πίσω από έναν σκληρό και άδικο πόλεμο, γιατί τα υπερκέρδη που εμφανίζουν οι ολιγάρχες της ενέργειας, αποδεικνύουν πως η μόνη πραγματική αιτία είναι το υπερκομματικό σας Χρηματιστήριο Ενέργειας, που εσείς στήσατε κι αυτοί ενεργοποίησαν, αυτό το κατάπτυστο καρτέλ. Αλλιώς, πείτε μας πώς μπορεί να εμφανίζει κέρδη 200% παραπάνω το 2022 έναντι του 2021 η Μυτιληναίος Α.Ε; 200% ΚΕΡΔΗ!!! Δεν της τα περιόρισε ο πόλεμος, αντιθέτως της τα αυγάτισε. Δεν μπορείτε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Δεν χωράτε! Περισσεύουν οι απάτες σας και σας φανερώνουν.

Καταλάβατε; Γι αυτό σας ρωτάμε, θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό, αν αύριο κυβερνήσετε, τί θα αλλάξει στη ζωή του; Απάντηση δεν έχετε να δώσετε. Μόνο υποσχέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε γιατί προϋποθέτουν την Ρήξη, που δεν προτίθεστε να κάνετε.

Μομφή λοιπόν συνολικά!

Μομφή για το έλλειμμα δημοκρατίας!

Μομφή για την εργαλειοποίηση των θεσμών!

Μομφή για τα καρτέλ της ενέργειας και των σουπερ-μάρκετ!

Μομφή για το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ και τα Κόκκινα Δάνεια!

Μομφή στους εφοπλιστές σας και τα ιδρύματά τους που υποκαθιστούν το κράτος, που κρύβεται για να τους αφήσει να κάνουν την δουλειά τους, τη βρώμικη δουλειά της αρπαγής του εθνικού μας πλούτου!

Μομφή στην Ολιγαρχία συνολικά, της οποίας εσείς αποτελείτε το πολιτικό προσωπικό …
είτε με μαστίγιο — είτε με καρότο!

Να είστε καλά να παριστάνετε ότι συγκρούεστε (δήθεν) μεταξύ σας!

Ο λαός μας όμως ξέρει, σας έχει καταλάβει και θα σας πληρώσει όπως (ακριβώς) σας αξίζει! Και την ώρα της πληρωμής σας, θα βγαίνει επιτέλους περιχαρής από την φυλακή που τον κλείσατε!
(χωρίς να τον ρωτήσετε)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο