Γ. Βαρουφάκης: Μομφή συνολικά σε ολιγαρχία, μυστικές υπηρεσίες, ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2023

Από την Κούβα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υπογραμμίζει το πραγματικό διακύβευμα των ημερών πίσω από τις στημένες κοκκορομαχίες: «Δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης. Μομφή στην ολιγαρχία, στις μυστικές της υπηρεσίες, στις ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο, και γι αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις, για να γίνεται το αλισβερίσι και το παιχνίδι της διανομής των προσόδων που βγαίνουνε από το αίμα του ελληνικού λαού».

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 από την Αβάνα για την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή: «Σε οποιαδήποτε χώρας Πρωθυπουργός πιανόταν στα πράσα να παρακολουθεί τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, τους ίδιους του τους Υπουργούς, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα είχε εκδιωχθεί από το ίδιο του το κόμμα κακήν κακώς.

Προφανώς το ΜέΡΑ25 ψηφίζουμε υπέρ της μομφής, της δυσπιστίας της Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε..

Το ερώτημα, όμως, δεν ήταν απλά αυτό. Πώς μπορεί να υπάρξει μια παλλαϊκή μομφή εναντίον του ολιγαρχικου κατεστημένου το οποίο δημιουργεί Μητσοτάκηδες, αυτό είναι το ζήτημά μας. Δεν αρκεί να φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει μια πάταξη της ολιγαρχικής παρακρατικής εξουσίας, κάτι για το οποίο εμείς καταθέτουμε τη δική μας μομφή, ως ένα μικρό κόμμα, το ΜέΡΑ25, ένα μικρό κομμάτι, όμως, που λέει μεγάλες αλήθειες. Δεν φτάνει να φύγει ο Μητσοτάκης. Μομφή στην ολιγαρχια, στις μυστικές της υπηρεσίες, στις ψευτοαγορές που λεηλατούν τον κόσμο και γι’ αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις για να γίνεται το αλισβερίσι και το παιχνίδι της διανομής των προσόδων που βγαίνουν από το αίμα του ελληνικού λαού».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο