Ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός με τους ρυθμούς του εμβολιασμού που θα οδηγήσουν σε 3 χρόνια στην ανοσία του πληθυσμού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιαν, 2021

Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ικανοποιημένος για τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την Κυβέρνηση έχουν γίνει περίπου 27.000 εμβολιασμοί δηλαδή έχει εμβολιαστεί κάτι λιγότερο από το 0,3% του πληθυσμού.

Κατά τον Πρωθυπουργό ο ρυθμός εμβολιασμού είναι ικανοποιητικός, γίνονται περίπου 5.000 εμβολιασμοί ημερησίως και η Κυβέρνηση προσδοκά να φτάσει τους 8.000. Δεν χρειάζεται λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη να επιταχύνουμε, διότι “όποιος βιάζεται σκοντάφτει”. Βέβαια αυτός που βιαζόταν ήταν η ίδια η Κυβέρνηση του και ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, που μιλούσε για εκατομμύρια εμβολιασμών.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον ικανοποιητικό αυτό ρυθμό, αλλά και τις 8.000 ημερησίως, το 70% του πληθυσμού θα έχει κάνει την πρώτη μόνο δόση σε περίπου 1.000 ημέρες! Κι όλα αυτά, μία μόλις μέρα αφού ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος, παραδέχθηκε πως ήταν απόφαση της Κυβέρνησης να εμβολιαστούν τα Κυβερνητικά στελέχη πρώτα, η οποία απλά δεν επικοινωνήθηκε σωστά!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο