ΜέΡΑ25 Σερρών: Πλημμύρες στους Δήμους Εμμ. Παππά και Βισαλτίας – Στο ίδιο έργο θεατές.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιαν, 2021

Άλλη μια καταστροφή που «δεν τη φανταζόμασταν», ξαφνική και απρόσμενη, πέφτει επάνω μας και ανέτοιμους – πάλι – μας βρίσκει.
Πάλι πλημμύρες, πάλι υποσχέσεις, το πρώτο μέρος του έργου. Πάλι θα σχεδιάσουνε πώς θα αποφύγουμε το βέβαιο. Το είδαμε το έργο πολλές φορές, ξέρουμε τι θα συμβεί στο δεύτερο μέρος. Δε θα έχει happy end.

Θα κομίσουμε «γλαύκα εις Αθήνας», αν ζητήσουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Σερρών. Όμως δεν υπάρχει άλλη λύση! Ένα αντιπλημμυρικό έργο συνεπικουρούμενο από αρδευτικό δίκτυο είναι η άμεση ανάγκη για να μη δούμε παρόμοια και χειρότερα φαινόμενα στο μέλλον.

Καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης και το για το «θεαθήναι» ενδιαφέρον της Περιφέρειας. Δεν είναι βέβαια άμοιροι ευθυνών και οι Δήμοι που ξεμπερδεύουν με τη συνήθη έκφραση «δεν έχουμε εμείς την αρμοδιότητα». Οτιδήποτε αφορά τους δημότες σας, κ. Δήμαρχοι, την προστασία της περιουσίας τους και της ασφάλειάς τους, και αν ακόμα δεν είναι δική σας «αρμοδιότητα», είναι δική σας έγνοια. Πρέπει οι Δήμοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία, να κάνουν τον σχεδιασμό, να καταρτίσουν μελέτες και να αναζητήσουν χρηματοδοτικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Ελληνικό Κράτος.

Άμεσα πρέπει να προχωρήσει:

1. Η καταγραφή των ζημιών.
2. Η αποζημίωση των πληγέντων.
3. Η αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και σε αναχώματα.
4. Η διαπλάτυνση και εκβάθυνση των κοιτών των χειμάρρων, καναλιών κ.λ.π.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους κατοίκους των περιοχών αυτών, θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για να επουλωθούν οι πληγές τους και θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις για να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο