Η Σοφία Σακοράφα και η Μάνια Μπίκοφ μιλούν στο radiomera για όλες τις Σοφίες και όλες τις Μάνιες

Συνεντεύξεις - videos
18 Ιαν, 2021

«Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει βάθος, βρώμικο βάθος. Αρκεί να μιλήσουμε όλοι. Κάθε μία από μας, περιγράφοντας την εμπειρία της, παρασύρει κάποιους άλλους ανθρώπους να απενοχοποιήσουν αυτό που τους συνέβει , να το πούν, και να απελευθερωθούν».

Η φράση ανήκει στη Μάνια Μπίκοφ, πρώην διεθνή πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου που μίλησε στο radiomera και τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου για τα κλειστά στόματα και την κοινωνική συνενοχή που διαιωνίζουν τη συστημική βία και εκμετάλευση που υφίστανται οι γυναίκες, σε όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους.

«Τώρα έχουμε εστιάσει στο χώρο του αθλητισμού αλλά δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλους χώρους», είπε μεταξύ πολλών και σημαντικών η αθλήτρια.

Το δικό της βάρος προσέφερε στην ίδια εκπομπή και η Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Ολυμπιονίκης Σοφία Σακοράφα, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα καλών ή κακών παραγόντων, καλών ή κακών αφεντικών γενικά, αλλά εδράζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας που ζουμε. Ο,τιδήποτε συμβαίνει μετά το «δε θέλω» είναι βιασμός. Αυτό είναι δεδομένο, χωρίς προυποθέσεις, χωρίς διαβαθμίσεις και χωρίς δικαιολογίες»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο