Ο Κώστας Καταραχιάς στο radiomera: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει και τιμωρεί το υγειονομικό προσωπικό

Συνεντεύξεις - videos
18 Ιαν, 2021

Τα εγκλήματα που διαπράττει η Κυβέρνηση στο χώρο της δημόσιας υγείας έναντι και των υγειονομικών της χώρας, κατέδειξε με παρέμβασή του στο Ράδιο ΜέΡΑ ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, Κώστας Καταραχιάς. Ο γιατρός κατήγγειλε την συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται, με τιμωρητική μετακίνηση του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία παρά το ότι είναι ακτινολόγος και όχι εντατικολόγος. Καθώς και τη μη ανανέωση της σύμβασης του (καθώς είναι συμβασιούχος επικουρικός γιατρός) για ολόκληρο το διάστημα που ανανεώθηκε για τους υπόλοιπους συναδέλφους του (μέχρι τον Μάρτιο στον ίδιο τη στιγμή που οι συμβάσεις ανανεώνονται μέχρι τον Οκτώβριο).

Ο κ. Καταραχιάς αφού αποδόμησε πλήρως το ψεύτικο κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας, προανήγγειλε την πανυγειονομική απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 16 Φλεβάρη, καθώς καμία υπόσχεση της Κυβέρνησης δεν έχει υλοποιηθεί και αντ΄αυτού λαμβάνουν τιμωρητικές μετακινήσεις.

Παρόμοια η εικόνα και στον Άγιο Νικόλα Κρήτης, όπου ο Μάριος Διονέλης με παρέμβαση του κι αυτός στο Ράδιο ΜέΡΑ κατήγγειλε πως το νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο ανέστειλε τη λειτουργία της ΜΕΘ, επειδή δύο εργαζόμενες πήραν άδεια και αυτό ήταν αρκετό για να κλείσει ολόκληρη η ΜΕΘ. Η λύση του μπαλώματος με μεταφορά άλλων γιατρών από άλλο νοσοκομείο του νησιού, στο οποίο θα δημιουργηθεί έλλειψη και σ’ αυτό, είναι άκρως προβληματική.

Η υποστελέχωση λοιπόν του ΕΣΥ συνεχίζεται την ώρα που η Κυβέρνηση προσλαμβάνει χίλιους ακόμα ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια και αντί να “χειροκροτάει”, διώκει τους γιατρούς και το έργο τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο