Η ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας οδηγεί σε νέες εντάσεις, ήττες και υπερχρέωση: τρανό παράδειγμα το πλοίο Nautical Geo

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Οκτ, 2021

Ψηφίστηκε χθες η Συμφωνία η φερόμενη ως δήθεν αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και τη στιγμή που ακόμα δεν είχε καν κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ήδη στα ανατολικά της Κρήτης το μαλτέζικης σημαίας ιταλικό πλοίο Nautical Geo, απωθήθηκε από το τουρκικό πολεμικό.

Πιστεύει πραγματικά η Κυβέρνηση και ο επικίνδυνος εθνικισμός του διευρυμένου μνημονιακού τόξου ότι με τα Rafale και τις φρεγάτες θα είχαν αποτραπεί αυτές οι παρενοχλήσεις; Αν ίσχυε δηλαδή ήδη από τότε η ελληνογαλλική συμφωνία, δεν θα είχε συμβεί αυτή η παρενόχληση από το τουρκικό πολεμικό; Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό.

Ως ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι η παρενόχληση έγινε ακριβώς επειδή υπογράφτηκε η συγκεκριμένη συμφωνία. Μια συμφωνία που μόνο νέες εντάσεις και ήττες φέρνει στην περιοχή. Η Κυβέρνηση εντείνει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αυτές τις συμφωνίες και τις αγορές, ενώ την ίδια στιγμή αποδυναμώνει τόσο την εθνική άμυνα, όσο και την εθνική οικονομία μέσα από το βάθεμα της υπερχρέωσης και της χρεωκοπίας.

Τέλος, η εξέλιξη αυτή παράλληλα συνιστά και την ταφόπλακα του περιβόητου αγωγού “Eastmed”. Άλλωστε το ΜέΡΑ25 από την αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έλεγε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει αυτός ο αγωγός, τότε που το μνημονιακό τόξο για άλλη μια φορά έδινε τα αντιπεριβαλλοντικά, αντιοικονομικά και αντιειρηνικά διαπιστευτήρια του στα διάφορα κέντρα συμφερόντων και εξουσίας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο