Χαιρετίζουμε την αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Οκτ, 2021

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ομόφωνα αθώο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και παρακώλυσης πλειστηριασμού, στα πλαίσια της δράσης του στο κίνημα των πλειστηριασμών. Την ίδια στιγμή η συμβολαιογράφος, που κατηγορείτο ότι ψευδώς βεβαίωσε ότι έγιναν πλειστηριασμοί την ημέρα εκείνη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική και πολιτική νίκη του συντεταγμένου κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ιδιαίτερα δε αποτελεί νίκη κατά και των διατάξεων του ιδιώνυμου που θέσπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες και ανάλγητες πρακτικές.

Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει την αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την δράση του αυτή, ελπίζοντας πως θα υπάρξουν αντίστοιχες αποφάσεις για όλους τους διωκόμενους από αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Συνήγορος του Παναγιώτη Λαφαζάνη παρέστη ο δικηγόρος κ. Σαράντος Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος με την Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο