Η Προοδευτική Διεθνής και το DiEM25 χαιρετίζουν την συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25

Συνεντεύξεις - videos
01 Οκτ, 2020

Το δικό τους χαιρετισμό ενόψει της πανηγυρικής συνεδρίασης της 1ης Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 έστειλαν το DiEM25 και η Προοδευτική Διεθνής.

Η διεθνής διάσταση είναι πρωταρχικό συστατικό του ΜέΡΑ25, καθώς αποτελεί την ελληνική έκφραση του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 και ταυτόχρονα συνιδρυτικό μέλος της Προοδευτικής Διεθνούς που συνενώνει μια πανστρατιά «Πρεσβευτών της Προόδου» όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, η Ναόμι Κλάϊν, ο Αρουντάτι Ρόϋ και η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir.

Ο χαιρετισμός του Diem25

To DiEM25 είναι βαθιά περήφανο για το ΜέΡΑ25, το ελληνικό μας κόμμα που αποδεικνύει στους ευρωπαίους δημοκράτες, όχι θεωρητικά, πως μια Άλλη Ευρώπη όχι μόνο είναι εφικτή αλλά πως ήδη υπάρχει. Το ΜέΡΑ25 είναι αναπόσπαστο μέρος του DiEM25, του πρώτου διεθνικού, ενιαίου, δημοκρατικού κινήματος στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο. Όλα τα μέλη του DiEM25 – Γερμανοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Σέρβοι, Τούρκοι, Βρετανοί, Ισπανοί, Ιρλανδοί κλπ – εμφυσήσαμε τα πρώτα σκιρτήματα ζωής στο ΜέΡΑ25 τότε, πριν δυο χρόνια, όταν γεννιόταν. Μαζί γράψαμε και ψηφίσαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη, το πρώτο προεκλογικό πρόγραμμα και, πιο πρόσφατα, το σημερινό Καταστατικό. Φυσιολογικά λοιπόν, κάθε μέλος του DiEM25 παρακολουθεί τις εργασίες της Κεντρικής σας Επιτροπής. Με τεράστια περηφάνεια. Και με μεγάλες προσδοκίες. Προχωράμε συνοδοιπόροι!

O χαιρετισμός της Προοδευτικής Διεθνούς

«Η Προοδευτική Διεθνής στέκεται περήφανα δίπλα στα αδέλφια μας του ΜέΡΑ25 στον γενναίο αγώνα σας για την Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια και την Ευημερία του ελληνικού λαού. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο του αγώνα εναντίον της Λιτότητας, των Εξορύξεων και του Ιμπεριαλισμού των Μεγάλων Δυνάμεων και για αυτό εμπνεόμαστε από την μοναχική αντίσταση του ΜέΡΑ25 στην διεθνή ολιγαρχία η οποία γιγαντώνεται παγκοσμίως. Σε αυτή την κομβική στιγμή της προόδου του ΜέΡΑ25, τα μάτια των προοδευτικών της Υφηλίου σας παρακολουθούν, τόσο εσάς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής όσο και εσάς τα απλά μέλη του κόμματος πανελλαδικά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο