Βαρουφακης, Waters, Correa, Lula, Zizek, Castro, Anderson δικάζουν τις ΗΠΑ για τον Assange

Συνεντεύξεις - videos
02 Οκτ, 2020

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλάει σήμερα στις 4 μμ στο Belmarsh Tribunal, το διαδικτυακό «δικαστήριο» που συγκαλεί η «Προοδευτική Διεθνής» προς υπεράσπιση του Julian Assange, ιδρυτικού μέλους του DiEM25.

Το Belmarsh Tribunal αντλεί την έμπνευσή του από το περίφημο Russel Tribunal, το ανεπίσημο «δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμων» που οργάνωσε το 1966 ο φιλόσοφος Μπέρναρ Ράσσελ για να καταδικάσει την αμερικανική πολιτική στο Βιετνάμ. Ένας από τους ομιλητές άλλωστε, ο Tariq Ali, συμμετείχε και στο Russel Tribunal. Mισό αιώνα μετά, ήρθε η ώρα να ξανακάτσουν οι ΗΠΑ στο σκαμνί για τα εγκλήματά τους του 21ου αιώνα: Το όνομα του δικαστηρίου αναφέρεται στην ομώνυμη φυλακή όπου κρατείται υπό απάνθρωπες συνθήκες ο Julian Assange για το «έγκλημα» που έκανε να ρίξει φώς στα καλοκρυμμένα μυστικά της υπερδύναμης που περιλαμβάνουν βασανιστήρια, εγκλήματα πολέμου και μαζική παρακολούθηση πολιτών.

Οι υπόλοιποι ομιλητές είναι ονόματα αγωνιστών των δικαιωμάτων και της προόδου: ο Roger Waters, ο Rafael Correa, η Pamela Anderson, ο Slavoj Žižek, ο Luiz Inácio Lula da Silva, η Alicia Castro, ο John McDonnell, η Angela Richter, ο Srećko Horvat , η Jennifer Robinson και η M.I.A και όπως προαναφέραμε, ο Tariq Ali.

Μπορείτε να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε το event live εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο