Η Μητσοτάκης Α.Ε. τηρώντας την οικογενειακή παράδοση αποκλείει την ΕΥΔΑΠ από τον διαγωνισμό για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιαν, 2022

Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στα βήματα του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που είχε αποκλείσει τον δημόσιο, τότε, ΟΤΕ από την κινητή τηλεφωνία, αποκλείει σήμερα την ΕΥΔΑΠ από το μεγάλο έργο για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, όπως ακριβώς δυστυχώς είχε επισημάνει η ΚΟ του ΜέΡΑ25 ότι θα πράξει η Κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση της στις 20 Δεκέμβρη.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. τιμάει την «οικογενειακή παράδοση» και ως μια οικογενειακή επιχείρηση εκπαραθυρώνει και σήμερα πάλι το δημόσιο, μένοντας πιστή στον αποκλεισμό του από τους διαγωνισμούς τέτοιων μεγάλων έργων. Τόσο πιστεύουν άλλωστε πραγματικά ακόμα και στον περιβόητο ανταγωνισμό και την ελεύθερη αγορά!

Αυτό όμως κάνει η Κυβέρνηση παντού, στήνει τρισάθλια εκμεταλλευτικά καρτέλ εξυπηρετώντας διαρκώς την ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία και υπονομεύοντας τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τις κοινωνικές ανάγκες, καθώς οι πολίτες είναι αυτοί που στο τέλος της μέρας έρχονται να πληρώσουν στους λογαριασμούς τους αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όταν έχεις ένα δίκτυο σε κάτι, είτε είναι ηλεκτρικό, είτε είναι σιδηροδρομικό, είτε είναι ύδρευσης, έχεις μονοπώλιο. Και όταν αυτό είναι ιδιωτικό, συνιστά καρτέλ, τελεία και παύλα, όπως συμβαίνει στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα. Κατά τη διάρκεια του 2021 τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ λένε ότι το μέσο κόστος της μεγαβατώρας στη Γερμανία ήταν 97,5 ευρώ, στην Ιταλία ήταν 100,4 και στην χώρα μας 119!

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε πραγματικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, ούτε φυσικά και ανταγωνισμός υπάρχει, το μόνο που πραγματικά έστησε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις πρακτικές και διατηρεί και προάγει και η σημερινή της ΝΔ, είναι ένα καρτέλ τριών ιδιωτικών εταιρειών και με τη ΔΕΗ μαζί, η οποία και αυτή πλέον είναι ιδιωτική.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, σε ποια άλλη βιομηχανία, σε ποιον άλλο τομέα οι απώλειες των παραγωγών πληρώνονται από τους καταναλωτές; Έχει ξαναγίνει πουθενά αυτό; Αυτήν τη στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο χάνεται λόγω διαρροών, λόγω κλοπής, το πληρώνουν στο 100% οι ίδιοι οι πολίτες, οι καταναλωτές δηλαδή.

Εμείς λέμε «όχι στην κρατική επιδότηση των καρτέλ», ζητάμε να σπάσουν τα καρτέλ, να καταργηθεί το Χρηματιστηρίου Ενέργειας και η απαράδεκτη, παράλογη τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στη βάση, όχι του μέσου κόστους, αλλά στη βάση του οριακού κόστους, και εν τέλει, από τη στιγμή που έχουμε μονοπώλιο χρειάζεται ένας εξορθολογισμός.

Αυτά τα δήθεν περί ανταγωνισμού, που προσομοιώνονται, είτε είναι στους σιδηροδρόμους, είτε είναι στο νερό (αποκλεισμό του δημοσίου, με ΣΔΙΤ κλπ, εμμέσως δηλαδή γιατί το ΣτΕ απαγόρευσε εδώ την άμεση ιδιωτικοποίηση), είτε είναι στο ρεύμα, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Η εθνικοποίηση είναι η μόνη λύση για φυσικά μονοπώλια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο