Κ. Αρσένης: Η Κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την παραλία της Αφάντου στη Ρόδο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Μαρ, 2020

Στον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Αφάντου μέσω της παραποίησης χαρτών αναφέρθηκε σε επίκαιρη ερώτηση του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Β’2 Αθηνών του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Αφού στηλίτευσε την επιλογή του κ. Γεωργιάδη να μην απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε για την αποζημίωση την οποία οφείλει να καταβάλει η Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο για τις εξορύξεις στην Χαλκιδική, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αναφέρθηκε στην πρακτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με την εξαφάνιση των δρόμων και την παραποίηση χαρτών στην παραλία της Αφάντου στη Ρόδο ώστε αφενός μεν να εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά “επενδυτικά συμφέροντα” και αφετέρου να παρεμποδιστεί η πρόσβαση των πολιτών στον Αιγιαλό.

Ο Υπουργός μίλησε για μια “φανταστική επένδυση” και είπε ότι επισήμως έπρεπε να υπάρξει αλλοίωση των χαρτών γιατί αυτό ζητήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χαρακτηριστικά μάλιστα είπε ότι το ζήτημα της αλλοίωσης των χαρτών “δεν είναι απλά γνωστό αλλά και επιβεβλημένο, είναι σωστή η αλλοίωση στη συγκεκριμένη περίπτωση και έχει γίνει για λόγους εθνικής ασφαλείας”. Ενώ όσον αφορά την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) να παραβιάζει την πρόσβαση και άρα και το Σύνταγμα;”.

Ο Κρίτων Αρσένης του αντέτεινε ότι αποπροσανατολίζει από την ουσία, καθώς η αλλοίωση του χάρτη μπορεί να περιλαμβάνεται στους λόγους εθνικής ασφάλειας, όχι όμως και η εξαφάνιση των δρόμων, χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ότι “οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς καταγγέλλουν πως δεν νιώθουν καθόλου ασφαλείς που εξαφανίζονται δρόμοι για να εξυπηρετηθεί η παρασιτική και κρατικοδίαιτη ολιγαρχία”. Και όλα αυτά μάλιστα από μια Κυβέρνηση που δήθεν διατείνεται ότι είναι αντίθετη με τον “κρατισμό” και παρόλα αυτά κάνει τον “μπαμπά” σε πέντε συγκεκριμένους μεγάλους ολιγάρχες. Αυτό δεν συνιστά εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει κάθε επένδυση αρκεί να σέβεται την νομοθεσία και το περιβάλλον για να του απαντήσει ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 ότι για να τηρούν αυτές οι “επενδύσεις” τη νομοθεσία και προστατεύουν το περιβάλλον η Κυβέρνηση απλώς αλλάζει τους νόμους για να μπορεί να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της ολιγαρχίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο