Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «κράτος παρία» στα χέρια του κ. Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μαρ, 2020

Η μοιραία κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ό,τι όλες οι πραγματικά αντιδραστικές κυβερνήσεις: δείχνει απόλυτη υποταγή στους ισχυρούς (απ’ τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ μέχρι το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία) και υψώνει ανάστημα μόνο στους αδύναμους και κατατρεγμένους. Και στις δύο περιπτώσεις, με μεγάλη προθυμία καταπατά βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και των αξιών του πολιτισμού, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας που πλέον ανήκει σε μια διόλου κολακευτική παρέα καταπιεστών.

Η καταφανώς παράνομη πράξη της να αναστείλει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου ευθέως παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Δίκαιο για τους πρόσφυγες και έχει καταδικαστεί ήδη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγραφεί, από τη Διεθνή Αμνηστία μέχρι την «Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή» και πληθώρα ανθρωπιστικών οργανώσεων εντός και εκτός χώρας.

Είναι αυτό το τίμημα για την ασφάλεια της χώρας; Ούτε καν αυτό δεν μπορεί να ισχυριστεί η κυβέρνηση. Αντίθετα με τις λαλίστατες προεκλογικές απλουστεύσεις της, η κυβέρνηση φανερά γονάτισε απέναντι σε μια πραγματικότητα που την ξεπερνάει, αφήνοντας την κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά να πάρουν άκρως επικίνδυνο δρόμο. Στην προσπάθειά της να δείξει «πυγμή» που δε διαθέτει κατέφυγε στη φυσική της ροπή: τον αυταρχισμό και την στρατιωτικοποίηση ενός ανθρωπιστικού προβλήματος. Το αποτέλεσμα; Το κουρέλιασμα της έννομης τάξης με το φιάσκο της αποστολής των ΜΑΤ στα νησιά, και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου με το κλείσιμο του ματιού προς κάθε ρατσιστική φωνή, όπως αυτή πολλαπλασιάστηκε από τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ για να μετουσιωθεί μετά σε πογκρόμ, εμπρησμούς και ξυλοδαρμούς ακόμα και απλών τουριστών.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχαμε καταγγελίες για καθεστώς εκφασισμού, πολιορκίας και τρομοκράτησης που κατήγγειλε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου, καταγγελίες φωτορεπόρτερ για ξυλοδαρμούς και λογοκρισία, μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας προσφύγων/μεταναστών στη Χίο, απόπειρα εμπρησμού σωστικού σκάφους στη Λέσβο και πυρκαγιά σε αποθήκη οργανώσεων αλληλεγγύης στη Χίο.

Ταυτόχρονα φαντάροι καταγγέλλουν ότι τους δίνονται οδηγίες κακοποίησης και κακομεταχείρισης προσφύγων και μεταναστών και το Λιμενικό εγκαταλείπει αβοήθητους πρόσφυγες βορά στον όχλο.

Mιά χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών, μια χώρα ειρηνική και φιλόξενη, μετατρέπεται στα χέρια του κ. Μητσοτάκη σε συνοδοιπόρο των Σαλβίνι και Όρμπαν, σε ρήξη με τις ανθρωπιστικές αξίες και τις διεθνείς συμβάσεις που τις προστατεύουν.

Του πήρε μόλις εφτά μήνες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο