Η καταστροφή της Θεσσαλίας ως ευκαιρία για τα αρπακτικά – 600 εκατ. απευθείας αναθέσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Οκτ, 2023

Στις 8 Σεπτεμβρίου γράφαμε για τις καταστροφικές πλημμύρες: «Απαιτείται πρόληψη, ουσιαστική προστασία της ανθρώπινης ζωής, του μόχθου των πολιτών, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και όχι εργαλειοποίηση των καταστροφών, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, προωθώντας ΣΔΙΤ και απευθείας αναθέσεις στους γνωστούς εργολάβους, που νέμονται τις υποδομές και τα δημόσια έργα μονοπωλιακά και ληστρικά».

Σήμερα, ένα μήνα από τις φονικές πλημμύρας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να κάνει ακριβώς αυτό: εργαλειοποιεί την καταστροφή για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της κοινωνίας οι γνωστοί εθνικοί εργολάβοι με απευθείας αναθέσεις!

Διαβάζουμε στον τύπο: «Mέχρι το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα έργα αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών της Θεσσαλίας, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα έργα που θα δοθούν αναμένεται να είναι στους μεγάλους κατασκευαστικούς Ομίλους, ήτοι ΤΕΡΝΑ, Intrakat, Αβαξ και MEΤΚΑ (η ΑΚΤΩΡ δεν περιλαμβάνεται λόγω της επικείμενης εξαγοράς της από τον Intrakat). Η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει με fast track διαδικασίες, μέσω της οποίας γίνεται η απευθείας ανάθεση μιας πληγείσας περιοχής σε έναν κατασκευαστικό Όμιλο».

Εμείς επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας: Μόνο το Δημόσιο μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία και αυτό φαίνεται με τραγικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 13 χρόνια, στα οποία το δημόσιο εκχωρείται στην εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική ελίτ, για να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας, παίζοντας με τις ζωές μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο