Η Ηρώ Διώτη στην Κρήτη | Περιοδεία στα Χανιά – Εκδήλωση στο Ηράκλειο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
07 Μάι, 2024

Στα Χανιά και στο Ηράκλειο θα βρεθεί το τριήμερο 8-10 Μάϊου η υποψήφια ευρωβουλεύτρια και συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Ηρώ Διώτη στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών.

Προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες: 

Στα Χανιά την Τετάρτη και την Πέμπτη, 8 και 9 Μάη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους ακόλουθους φορείς και συλλογικότητες:

– Με σωματεία επισφαλώς εργαζόμενων
– Με εκπροσώπους της ‘”Πρωτοβουλίας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των  μνημείων του Λόφου Καστέλι”,
– Με αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του Δήμου Γαύδου
– Με φιλοζωϊκά σωματεία

Την Τετάρτη 8 Μάη, στις 7:30 μ.μ. στον Δημοτικό Κήπο Χανίων όπου η Ηρώ Διώτη θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με φίλους και μέλη της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, που συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Εκδήλωση στο Ηράκλειο:

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ
Για το Περιβάλλον και τον Δημόσιο Χώρο

Παρασκευή 10 Μαΐου, 6μ.μ. – Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Ηράκλειο η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, με την παρουσία τριών υποψηφίων του συνδυασμού για την ευρωβουλή. Η Αθηνά Γιαννουλάκη, η Ηρώ Διώτη και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης θα βρεθούν στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου συζητώντας με το κοινό για τα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιου χώρου στην Κρήτη.

Η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση βιομηχανικών ΑΠΕ, οι συμβάσεις για εξορύξεις στα θαλάσσια οικόπεδα γύρω από την Κρήτη αλλά και η  βιομηχανία του μαζικού τουρισμού  που απειλεί το φυσικό τοπίο σε όλο το νησί, θα είναι από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος. Πρωτοστατούμε στη δημιουργία μιας πραγματικά οικολογικής και  ανατρεπτικής Αριστεράς, ανυπόταχτης απέναντι στα συμφέροντα τις ολιγαρχίας που πλουτίζουν εξαντλώντας τους φυσικούς πόρους του τόπου μας εις βάρος των κατοίκων και της ζωής μας.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δίνουμε αγώνα για Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη. Με απαγόρευση κάθε εξόρυξης υδρογονανθράκων και σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Με δημόσιο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και ενάντια στις Βιομηχανικές ΑΠΕ, που καταστρέφουν τη φύση και χτυπούν την κοινωνία, με στόχο το κέρδος και την εμπορευματοποίηση.

  • Στηρίζουμε έμπρακτα τα κινήματα υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος και προστασίας του δημόσιου χώρου.
  • Απαιτούμε αποτελεσματική Πολιτική Προστασία απέναντι στις καταστροφές της κλιματικής κατάρρευσης που πλήττουν περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και έχουν έντονο ταξικό χαρακτήρα.
  • Διεκδικούμε την πολυδιαφημισμένη «Πράσινη Μετάβαση» να την πληρώσουν οι πλούσιοι και όχι οι λαοί της Ευρώπης.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο