Μάνια Μπαρσέφσκι: «Να αποκτήσει φωνή ο λαός ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας και των πολέμων»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Προς τις 9 Ιουνίου...
02 Μάι, 2024

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ήρθαμε στην Βαρβάκειο Αγορά για να συζητήσουμε με τον κόσμο και να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

Με την πρώτη ματιά, είναι ολοφάνερο ότι η κίνηση είναι εξαιρετικά μειωμένη. Οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές. Όχι μόνο για όσους παίρνουν τον κατώτατο, αλλά και για όσους κινούνται γύρω από τον μέσο μισθό. Αυτό αποδεικνύει η μειωμένη κίνηση, ειδικά αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το κόστος ενός ταξιδιού στους τόπους καταγωγής τους, οπότε παραμένουν στην Αθήνα.

Ως «ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά» αντιτασσόμαστε σε όλες εκείνες τις πολιτικές που επιβάλλουν την λιτότητα στον λαό μας, αλλά και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς. Τοποθετούμαστε ενάντια στα ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και ενάντια στους πολέμους, που ουσιαστικά έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε αυτοκτονία με ευθύνη των κυβερνήσεων της ηπείρου. Ένας τέτοιος πόλεμος είναι αυτός στην Ουκρανία, στον οποίον μας σέρνει με μεγάλη προθυμία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι πολεμικές αυτές συγκρούσεις συμβάλλουν στην εκτόξευση των τιμών. Σε συνδυασμό με την αισχροκέρδεια, που είναι ανεξέλεγκτη, και θα παραμείνει ανεξέλεγκτη καθώς η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τσακίζουν τις λαϊκές τάξεις. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδοματικές πολιτικές, αλλά με πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα λαϊκής κατανάλωσης. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανασάνουν οι λαϊκές οικογένειες.

Για να αποκτήσει φωνή ο λαός ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας και των πολέμων, ψηφίζουμε ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Μπαρσέφσκι Μαρία-Άννα (Μάνια), υποψήφια ευρωβουλεύτρια
της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο