Τα μάτια μας στη Γάζα! – Συγκέντρωση Σύνταγμα 6:30 μ.μ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
07 Μάι, 2024

Σε συνέχεια της γενοκτονικής πολιτικής του Ισραήλ στην Γάζα, χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης των παραπάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο στην Ραφα. Πλέον μετράμε περίπου 35 χιλιάδες θανάτους στα χέρια του IDF, παράλληλα με δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενους ενώ η πλειονότητα των θυμάτων είναι παιδιά.

Μόλις λίγες ώρες αφότου εκδόθηκε αυτή η εντολή και ενώ το Κράτος-Δολοφόνος είχε απορρίψει συμφωνία εκεχειρίας που προτάθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ, στην οποία συμφώνησε η Χαμάς, Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ράφα ενώ παράλληλα βομβαρδίζουν ολόκληρη την πόλη.

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του καθεστώτος του Τελ Αβίβ. Επιδιώκουν με αυτή την επίθεση την ολοκλήρωση της εθνοκάθαρσης της Λωρίδα της Γάζας, είτε μέσω μαζικών δολοφονιών είτε μέσω προώθησης των Παλαιστινίων προς την Αίγυπτο, καθώς η μετακίνηση ανθρώπων προς θύλακες εντός της πόλης της Γάζας και της Χαν Γιούνις, όπως διέταξαν οι δυνάμεις κατοχής, δεν είναι κάτι το εφικτό ή βιώσιμο για τον παλαιστινιακό λαό.

Η απάντηση στα συνεχή εγκλήματα πολέμου, όπως αναγνωρίζονται και από το Διεθνές Δικαστήριο, του καθεστώτος Απαρτχάιντ -με επικεφαλής τον Νετανιάχου και υποστηρικτές τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας κ.α.- είναι και θα συνεχίσει να είναι εκκωφαντική. Από τα πανεπιστήμια του Columbia και του UCLA μέχρι και πανεπιστήμια σε Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία και αλλού, η αγωνιζόμενη νεολαία και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό προχωρούν σε καταλήψεις διαρκείας, με άμεσο στόχο την διακοπή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ιδρυμάτων τους με το Ισραήλ, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για Ελευθερία.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι των Παλαιστινίων ως την Λευτεριά!
Εξω οι δυνάμεις κατοχής του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ από την Ράφα!
Το ενιαίο δημοκρατικό κράτος, με ίσα δικαιώματα για Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς είναι η μόνη βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση!

Συμμετέχουμε σήμερα στις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος στο κάλεσμα παλαιστινιακών οργανώσεων και αγωνιστικών δυνάμεων, ενάντια στην εισβολή του Ισραήλ στην Ράφα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο