Οι αμφιταλαντεύσεις της Κυβέρνησης στο προσφυγικό εκμηδενίζουν κάθε προοπτική λύσης του ζητήματος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Φεβ, 2020

Αναβολή των επιτάξεων προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και ενώ βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Ήταν απλά η πιο πρόσφατη αναδίπλωση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πολύ πρόσφατα άλλωστε είχαμε και την ολική ανατροπή των Κυβερνητικών σχεδιασμών με την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ενώ ακόμα και αυτή η αναδίπλωση “ανατράπηκε” λίγες ώρες αργότερα κατόπιν της δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τον κ. Μηταράκη και την πρωινή του δήλωση, αναγκάζοντας τον τελευταίο να ανασκευάσει! Οι αμφιταλαντεύσεις της Κυβέρνησης στο προσφυγικό καθημερινά πλέον διαδέχονται η μία την άλλη τη στιγμή που όμως το ζήτημα συνεχίζει να γιγαντώνεται.

Το ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα μέτρα που η ίδια εξαγγέλλει δεν είναι πρόβλημα, γιατί πρόκειται για εξαιρετικά κακοσχεδιασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα, όπως η πρόσφατη φαιδρότητα με τους φράχτες της ντροπής. Γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση βουλιάζει κάτω από το βάρος της σύγκρουσης του ακροδεξιού της αφηγήματος με τη σύνθετη πραγματικότητα που δεν επιδέχεται απλοϊκές κορώνες και απάνθρωπους λεονταρισμούς κατά των αδυνάμων.

Μια κυβέρνηση που εξαντλεί την αυστηρότητά της στους ικέτες αλλά λέει «ναι σε όλα» στους Ευρωπαίους, ουδέποτε θα καταφέρει να φέρει την Ευρώπη προ των ευθυνών της, εγκλωβίζοντας τον εαυτό της στο ρόλο του δεσμοφύλακα των απελπισμένων.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ένα πραγματικό σχέδιο για το εν λόγω ζήτημα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, είτε αυτοί είναι πρόσφυγες και μετανάστες, είτε οι κάτοικοι των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ειδάλλως δεν υπάρχει καμία προοπτική λύσης του ζητήματος ούτε σε ελληνικό και πολύ περισσότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο