Η Ακρίβεια συνεχίζει να επελαύνει ως Νέα Λιτότητα προκαλώντας καθίζηση στο λαϊκό πορτοφόλι όσο η Κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιαν, 2022

Συνεχίζεται η επέλαση της Ακριβείας, όπως διαπίστωσαν οι πολίτες ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των γιορτών, με το λαϊκό πορτοφόλι να υφίσταται καθίζηση από αυτή τη Νέα Λιτότητα, τη στιγμή που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα, αν δεν επιχαίρει κιόλας μαζί με διάφορα φαντάσματα του «εκσυγχρονιστικού» παρελθόντος για τα 20 χρόνια του ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ξεκίνησε ως ένα καρτέλ ενέργειας, μέσα από την πρόσφατη αναγνώριση ως «πράσινων μορφών ενέργειας» τόσο της πυρηνικής ενέργειας, όσο και του φυσικού αερίου για να «ισορροπήσουν» οι απαιτήσεις Σολτς-Μακρόν, συνεχίζει ως φαιοπράσινο καρτέλ και ένα πράσινο πλυντήριο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που υπηρέτησε πιστά και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύοντας το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, χρειάζεται μία πραγματική Ρήξη ώστε να προστατευτούν τα εισοδήματα των πολλών, που περνάει μόνο μέσα από την κατάργηση του Χρηματιστηρίου αυτού της Ενέργειας, σαν ένα πρώτο βασικό φραγμό στη Νέα αυτή Λιτότητα.

Παράλληλα, πρέπει να δοθεί η γενικευμένη δυνατότητα για διακανονισμούς στους πολίτες και να μην παρεμποδίζεται από γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια, στερώντας ακόμα και τα στοιχειώδη από πολλά νοικοκυριά που καταφεύγουν και πάλι σε ξυλόσομπες και μαγκάλια, με τα δραματικά αποτελέσματα των πρώτων μνημονιακών χρόνων να εμφανίζονται ξανά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο