Γιάνης Βαρουφάκης στο Militaire: Το να είσαι υπάκουος σε όλα δεν εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα

Συνεντεύξεις - videos
16 Ιούν, 2022

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο militaire.gr και στον Πάρι Καρβουνόπουλο για την κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά, την οποία ανέφερε πως ερμηνεύει προσμετρώντας και τα εσωτερικά πολιτικά δεδομένα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει ακόμα ότι το να είσαι υπάκουος σε όλα δεν εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, αντιθέτως προκαλεί περισσότερα, ανυπέρβλητα προβλήματα, ενώ επικαλείται τα όσα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και πιστεύει ότι πρέπει να διδαχτούμε από αυτά, θυμίζοντας στον αντίποδα τι είχε γίνει το 1974, όταν η χούντα Ιωαννίδη έλεγε ναι σε όλα στους Αμερικανούς.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σχολιάζει ακόμα τα σενάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και για το ποιο είναι το σενάριο εκείνο που τον ανησυχεί, γιατί όπως λέει αν υλοποιηθεί θα σημαίνει ότι έχουμε ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για το τι γίνεται με το πάρτι των εξοπλισμών που έχει ξεκινήσει και ποια είναι η θέση του κόμματος για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει ακόμα στον Πάρι Καρβουνόπουλο για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την ανύπαρκτη Ευρώπη και το μοναδικό σενάριο λύσης που υπάρχει και προκρίνει το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή.

Ενώ τέλος, αναφέρεται στην αφόρητη ακρίβεια που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες και το νέο μνημόνιο που σιγά, σιγά πλέον έρχεται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο