Η έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία για την οποία πανηγυρίζει η Μητσοτάκης Α.Ε. συνιστά απλώς το «προαπαιτούμενο» για το 5ο μνημόνιο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούν, 2022

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup για την έξοδο της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία σε μία συγκυρία όπου η Κυβέρνηση μαζί με το υπόλοιπο μνημονιακό τόξο και τα συστημικά ΜΜΕ πασχίζουν να μας πείσουν για μία ακόμα φορά για την δήθεν «επιστροφή στην μεταμνημονιακή κανονικότητα», οι αγαπημένες όμως του ολιγαρχικού συστήματος αγορές, κάθε άλλο παρά τέτοια μηνύματα στέλνουν.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚΤ επιστρέφει σε κινήσεις απελπισίας του παρελθόντος, ανακοινώνοντας μία έκτακτη σύσκεψη για την συζήτηση της απόφασης που ανακοίνωσε μόλις στην προηγούμενή της συνεδρίαση και αποδεικνύοντας ότι έχουν χάσει τον έλεγχο του αφηγήματος -και των spreads- πριν καλά καλά αρχίσει το νομισματικό «σφίξιμο», αλλά και η επιστροφή στη συνέχεια στο δημοσιονομικό «συμμάζεμα».

Μέσα σε όλα αυτά, η είδηση πως η πανηγυρική αυτή -όπως την ετοιμάζει το μνημονιακό, ολιγαρχικό σύστημα- έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία εξασφαλίστηκε με την κατάπτυστη ντροπολογία της Κυβέρνησης για την απόλυση των εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ, αποδεικνύει περίτρανα πως η μνημονιακή «κανονικότητα» είναι εδώ, πριν καν την έλευση του 5ου μνημονίου που αναδύεται συνεχώς στον ορίζοντα.

Οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο σήμερα να γιορτάσουν για τα όσα η Μητσοτάκης Α.Ε. προσπαθεί να μας πείσει ότι συνιστούν σημαντικό γεγονός, καθώς ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί -με ή χωρίς εκλογές- διότι η έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα σήματα των αγορών, είναι απλώς ένα ακόμα προαπαιτούμενο της ΕΕ για το επόμενο πιο σκληρό μνημόνιο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο