Γιάνης Βαρουφάκης: Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει τα λεγόμενα Πάιατ για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Απρ, 2022

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τώρα, που δυστυχώς είμαστε και σε καιρό πολέμου στην Ουκρανία, ότι η Αλεξανδρούπολη είναι πιο κοντά στην Οδησσό από ό,τι είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο του αμερικανικού στρατού φέρει διαμνημονομιακές ευθύνες.

Ρωτάμε -καλή τη πίστει- τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ: Ισχύει αυτό που είπε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Τζέφρι Πάιατ στον δημοσιογράφο του Σκάι, τον περασμένο Οκτώβριο, που παρεμπιπτόντως ήταν Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα το 2016; «Η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά λέει ο κ. Πάιατ. Εμείς πραγματικά θέλουμε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να διαψεύσει τον κ. Πάιατ ότι αυτός του βρήκε την Αλεξανδρούπολη για να την μετατρέψει σε ορμητήριο του αμερικανικού στρατού.

Συνέχισε ο κ. Πάιατ στη συγκεκριμένη συνέντευξη: «Γνωρίζω επίσης από τις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Τσίπρα, με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος θυμάστε ήταν στην προεδρία του πρώτου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων στο κόμμα, ότι κατανοούν…», ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος, «…τη σημασία της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών και μοιράζονται αυτήν τη διεύθυνση».

Περιμένουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τα διαψεύσει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο