Νεολαία ΜέΡΑ25: Η τηλε-ομιλία Ζελένσκι αποτελεί ευτελισμό και προσβολή της Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Απρ, 2022

Η τηλε-ομιλία Ζελένσκι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε δύο ελληνικής καταγωγής στρατιώτες που συμμετέχουν στο τάγμα του Αζόφ να τοποθετηθούν για τον πόλεμο. Η αναφορά στο ναζιστικό τάγμα μέσα στην Βουλή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και μεγάλου μέρους των βουλευτών/τριών των μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποτελεί ευτελισμό και προσβολή της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής και ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχουν προστατέψει το ελληνικό Κοινοβούλιο από αυτό το διασυρμό και δεν θα έπρεπε ποτέ να πραγματοποιηθεί αυτή η ομιλία, με αυτά τα χαρακτηριστικά, από τη στιγμή που ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει ενσωματώσει τα ναζιστικά τάγματα και έχει απαγορέψει τη λειτουργία της αντιπολίτευσης στην χώρα του.

Απαιτούμε να μας παράσχει εξηγήσεις ο κ. Τασούλας και να μας ενημερώσει για το αν γνώριζε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις ναζιστών μαχητών. Η Κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την κατάληξη της τηλε-ομιλίας και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε δικαιολογία, εκτός και αν χαιρετίζει τις παρεμβάσεις ναζί μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο ελληνικός λαός το 2019 πέταξε εκτός Βουλής το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και έδωσε μεγάλες μάχες στο δρόμο για να την συνολική πολιτική καταδίκη της οργάνωσης. Ιστορικά με αντιναζιστική πάλη και αντιφασιστικό αγώνα ο ελληνικός λαός πολέμησε από τα χρόνια του ’40 τον φασισμό και το ναζισμό. Η σημερινή παρουσία και ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο ναζιστών, ξανά μετά το 2019, είναι απαράδεκτο, καταδικαστέο και ντροπιαστικό γεγονός.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι στο πλάι του λαού της Ουκρανίας, ο οποίος βάλλεται από την ρωσική εισβολή και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η παροχή στρατιωτικού υλικού και οπλισμού στον Ουκρανικό στρατό από την ελληνική Κυβέρνηση είναι κίνηση πολεμικής εμπλοκής και τροφοδότησης μιας σύρραξης με ηττημένους τους χιλιάδες άδικα νεκρούς, για τα κέρδη των πολεμοκάπηλων, των εμπόρων όπλων και της ελληνικής αστικής ολιγαρχίας που κερδοφορεί από τις συνέπειες της εμπόλεμης κατάστασης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καταγγέλουμε την εξευτελιστική κοινοβουλευτική διαδικασία. Χαιρετίζουμε τη στάση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 που αποχώρησε από την αίθουσα στο άκουσμα της αναφοράς στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ και απαιτούμε εξηγήσεις από την Κυβέρνηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο