Γιάνης Βαρουφάκης: Εσείς είστε οι αντιερωπαϊστές που μιλάτε στο όνομα του ευρωπαϊσμού και πηγαίνετε χέρι-χέρι με τα σχέδια του ευρωατλαντισμού εναντίον της Ευρώπης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Απρ, 2022

Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της αμερικανικής πολιτικής; Δεν είναι άλλος από τον στόχο μιας Ευρώπης φτωχής, αντιδραστικής και εξαρτημένης. Αυτός είναι και πόλεμος εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει μία αγαστή σύμπλευση της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι φαίνεται απλώς από το αδύναμο πολιτικό μας προσωπικό. Επί της ουσίας, όμως, έχουμε έναν πόλεμο και εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Έχουμε ένα καθεστώς, τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θέλουν την Ευρώπη φτωχότερη, πιο αντιδραστική και πιο εξαρτημένη, συνδυάζοντας βέβαια πάντα το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Η τεράστια συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση για πανάκριβη αντιοικολογική μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο έχει εξαχθεί με έναν τρόπο καταστροφικό για το περιβάλλον του Τέξας, του Μιζούρι -μας νοιάζει αυτό γιατί σε ένα πλανήτη ζούμε– καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες από συγκεκριμένους πετρελαιάδες, θα υγροποιείται, θα μπαίνει στα πλοία, θα έρχεται στη Γερμανία με πολύ μεγαλύτερο κόστος. Το κόστος παραγωγής θα είναι πολύ μεγαλύτερο και ταυτόχρονα όταν ο κύριος Σόλτς λέει ότι θα πάρει 100 δισεκατομμύρια ευρώ όπλα, τα οποία δεν θα τα αγοράσει από την Ελλάδα προφανώς, αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Και τι κάνετε εσείς ως δήθεν ευρωπαϊστές; Εσείς μιλάτε στο όνομα του ευρωπαϊσμού, αλλά πηγαίνετε χέρι-χέρι με τα σχέδια του ευρωατλαντισμού, που είναι εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης. Εμείς λοιπόν, είμαστε οι πραγματικοί ευρωπαϊστές, εσείς είστε αντιευρωπαϊστές με αυτά που κάνετε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο