Για το ρόλο της Αστυνομίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιούλ, 2020

Διαβάζουμε ότι η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για συκοφαντική και δυσφημιστική τοποθέτηση για το ρόλο κάποιων αστυνομικών στις διαδηλώσεις.

Είναι δεδομένο ότι καμία σκιά δεν επιτρέπεται να πέφτει πάνω στα όργανα που είναι εντεταλμένα να διατηρούν την τήρηση των νόμων και τη συνταγματική τάξη. Και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ηγεσία της Αστυνομίας, μαζί με την πολιτική ηγεσία, να επιβάλει σε αστυνομικούς πράξεις και πρακτικές που είτε παραβιάζουν είτε επιτρέπουν σε άλλους να παραβιάζουν το νόμο και το Σύνταγμα.

Αυτό θα έπρεπε να είναι το βασικό μέλημα των ενώσεων που εκπροσωπούν τους αστυνομικούς. Αντί για μήνυση, οι ευαισθητοποιημένοι αξιωματικοί θα έπρεπε να ενστερνιστούν το ερώτημα της Αγγελικής Αδαμοπούλου: «Γιατί δεν εξαρθρώνονται οι ταραχοποιοί; Γιατί υπάρχει αναποτελεσματικότητα στον εντοπισμό τους;»

Αν πρόκειται για επιχειρησιακή αδυναμία ή ανικανότητα, τότε ο επαγγελματισμός για τον οποίο επαίρονται, τίθεται εν αμφιβόλω.

Αν πρόκειται για κάτι άλλο, ας απαιτήσουν κι οι ίδιοι απαντήσεις, αντί να στρέφονται κατά του αγγελιοφόρου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο