Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας: Αποδυνάμωση Υγειονομικών Στρατιωτικών Υπηρεσιών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Ιούλ, 2020

Το ΓΕΕΘΑ ζήτησε τη διάθεση από τις νοσηλευτικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων προσωπικού για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες.

Μετά τη πρόθεση για διάθεση στελεχών στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να συνδράμουν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων, τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διαθέσουν έναν μεγάλο αριθμό στελεχών τους, από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές τους υπηρεσίες.

Η διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξυπηρέτηση αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα εκφεύγει της αποστολής τους, ανοίγοντας το δρόμο σε εξυπηρέτηση δημόσιων λειτουργιών που οφείλουν να καλύπτονται από άλλους φορείς, με προσλήψεις προσωπικού προς κάλυψη επιτακτικών και άμεσων αναγκών τους.

Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι οι γενικότερες ελλείψεις του συστήματος υγείας πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσλήψεις προσωπικού και μάλιστα μόνιμου, και όχι να προσπαθούν να κρυφτούν με πρόχειρες “λύσεις”. Η υγειονομική υπηρεσία του στρατού πασχίζει να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες των στρατεύσιμων και δεν πρέπει να γίνεται το μπάλωμα που θα καλύπτει τις τρύπες, ιδίως όταν διαβάζουμε στον τύπο ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ευρωπαϊκά κονδύλια για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο