Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν

Συνεντεύξεις - videos
08 Ιούλ, 2020

«Το Δημόσιο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μπορεί και πρέπει να είναι Ναυαρχίδα του Συστήματος Υγείας»

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών είχε, μαζί με συνεργάτες της, συνάντηση με το κ. Γεώργιο Υφαντή, Πρόεδρο, και τον Κωνσταντίνο Κρέτση, μέλος, του ΔΣ του «Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ)». Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη Θ.Ο. Εργασίας & Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25 η Ελένη Βουβουλούδα και ο Σωτήρης Κουτίνος από τον Τομέα Υγείας ΜέΡΑ25.

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής . Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της συζήτησης για πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα και πέρασε το 2014 ελέω χρεών στα χέρια της Πειραιώς. Σήμερα η Τράπεζα ούτε θέλει ούτε μπορεί να συντηρήσει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που απέκτησε σε τιμή εξευτελιστική. Οι Εργαζόμενοι , που έκαναν θυσίες για τη διάσωση του Νοσοκομείου και των θέσεων εργασίας, βλέπουν με ανησυχία να ναυαγεί η ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο σχεδιασμό του Ιδρύματος Ωνάση. Σημειωτέον το Ίδρυμα έλαβε άδεια για το νέο Πνευμονολογικό Νοσοκομείο του, ως αντάλλαγμα για τη διάσωση του Ερρίκος Ντυνάν, υποβάλλοντας απλά ένα επιχειρηματικό πλάνο, χωρίς την ελάχιστη δέσμευση, ή υποχρέωση.

Οι Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν ένα νοσοκομείο – κόσμημα με άψογες κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές και υψηλής ποιότητας και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους),

Το Μέρα25 στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων όχι μόνο για τη διάσωση του Νοσοκομείου, αλλά για την αναβάθμισή του με πλήρες και συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης και αναβάθμισής του ώστε να γίνει ένα εμβληματικό Γενικό Νοσοκομείο – Δημόσιου Χαρακτήρα, με απόλυτο σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα του προσωπικού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο