Γ. Βαρουφάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Σταθμός το Συνέδριο του ΜέΡΑ25 για να αποδώσουμε το κόμμα στους νέους ανθρώπους που το αγκάλιασαν

Συνεντεύξεις - videos
02 Ιούν, 2021

Συνέντευξη παραχώρησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ και την εκπομπή «Το στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου, αναφέροντας πως ήταν δύσκολο να στηθεί ένα κόμμα από το μηδέν, χωρίς να γίνει «άλλο ένα κόμμα» κι έτσι με καθολικές ψηφοφορίες όπου δεν ψηφίζουν μόνο Έλληνες, αλλά κι ευρωπαίοι, δημιουργείται ένα κόμμα αρχών, όχι ένα προσωποπαγές κόμμα μια από τα ίδια.

«Το Συνέδριο για μας είναι ένας σταθμός της διαδικασίας να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 που δημιουργήσαμε λίγοι άνθρωποι τότε, στους νέους συνοδοιπόρους μας που ήρθαν να το αγκαλιάσουν μέσα από την συμμετοχική δημοκρατία και τις οργανωτικές διαδικασίες» σημείωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, ενώ συμπλήρωσε πως «οι εισηγήσεις των πολιτικών θέσεων μας στο Συνέδριο, αφορούν όλες τις πτυχές της απόδρασης της χώρας και του λαού μας από την φυλακή του χρέους, από αυτή τη λαίλαπα που βλέπουμε σε όλα τα πεδία και σήμερα, υπό το πέπλο του χρέους. Εμείς πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα, το ΌΧΙ μόνο δεν αρκεί και οι 22 θεματικές πιάνουν όλες αυτές τις πτυχές για το τι πρέπει να γίνει σε όλα αυτά τα ζητήματα τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά σήμερα, όχι σε έναν άλλο κόσμο κι αυτό είναι επαναστατικό. Ενώ γι’ αυτές τις 22 θεματικές κιόλας θα ψηφίσουν όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και θα τις εγκρίνουν και οι ευρωπαίοι συνοδοιπόροι μας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ακόμα την αξία της κληρωτίδας για τα όργανα του ΜέΡΑ25, λέγοντας πως είναι πολύ απελευθερωτική τόσο για την συμμετοχή και την λογοδοσία, όσο και για να μην στήνονται κομματικοί μηχανισμοί, ενώ ανέφερε ακόμα πως στο Συνέδριο θα στείλουν μηνύματα σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Κεν Λόουτς κι άλλοι.

«Την επόμενη μέρα μετά το Συνέδριο θα υπάρξει πάρα πολύ δουλειά, καθώς αμέσως μετά ξεκινάει περιοδεία σε όλη χώρα και το Συνέδριο είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός, αλλά θα υπάρξει και δεύτερο μέρος του το Νοέμβριο με εκλογή οργάνων και με την μακρόπνοη στρατηγική του ΜέΡΑ25. Τι γίνεται στον κόσμο, γιατί γίνεται και πώς το αλλάζουμε; Αυτά τα τρία ερωτήματα θα κληθούμε να απαντήσουμε στη δεύτερη αυτή φάση», κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο