Γ. Βαρουφάκης στις πρώτες εργασίες του ΜέΡΑ25 Γερμανίας στο Βερολίνο: Πρέπει να γίνουμε πιο σαφείς στο πως θα επιστρέψει ο δήμος στη δημοκρατία

Συνεντεύξεις - videos
14 Νοέ, 2021

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για την επιστροφή του δήμου στη δημοκρατία, στο πλαίσιο των πρώτων εργασιών του ΜέΡΑ25 Γερμανίας στο Βερολίνο.

«Σήμερα το καθεστώς στο οποίο ζούμε στις λεγόμενες φιλελεύθερες δημοκρατίες, είναι η νομιμοποίηση της εξουσίας μιας ολιγαρχίας που κατέχει τα πάντα, μέσα από τις εκλογές» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Πλέον δεν έχει καν σημασία, δεν έχει διαφορά ποιος βρίσκεται στην εξουσία. Πρέπει λοιπόν, να συζητήσουμε καθαρά πλέον για το τι μπορεί να γίνει ώστε η αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία, να πάψει να είναι αστική, ολιγαρχική δηλαδή» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Γερμανίας.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ακόμα συμπλήρωσε πως: «οι Γενικές Συνελεύσεις των Πολιτών που προτείνει καιρό τώρα το DiEM25, το πανευρωπαϊκό μας κίνημα, είναι σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά αυτά τα Συμβούλια Πολιτών πρέπει να πάνε ακόμα παραπέρα, πρέπει να έχουν και κληρωτούς πολίτες, όχι μόνο εκλεγμένους και να έχουν τη δυνατότητα για νομοθετική πρωτοβουλία και για αποφασιστικά, δεσμευτικά, δημοψηφίσματα».

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισήμανε πως πρέπει να γίνει πιο σαφές, πιο ξεκάθαρο τι σημαίνει επιστροφή του δήμου, στη δημοκρατία, «εννοούμε αυτό που όπως έλεγε ο Λένιν όλη η εξουσία στα Σοβιέτ, εμείς θα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, για όλη την εξουσία στα ΔΙΑΣΚΕΠ» κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο