Γ. Βαρουφάκης στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Το ΜέΡΑ25 είναι στο πλευρό οργανωμένων φιλοζωικών κοινοτήτων της χώρας

Συνεντεύξεις - videos
13 Οκτ, 2021

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα και Κρίτωνα Αρσένη, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Σμυρλή, την Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Γραμματέα Ασπασία Φεγγούλη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη, με την Πρόεδρο και εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, αλλά και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ελένη Ηλιοπούλου, Όλγα Λιάρα και Δέσποινα Σπανούδη, έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τις οργανωμένες φιλοζωικές κοινότητες της χώρας, ιδιαίτερα μετά και την ψήφιση του πρόσφατα νόμου για τα ζώα συντροφιάς από την Κυβέρνηση. «Η πολιτεία είναι απούσα, υπάρχουν παραπάνω από 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα, πολλά από αυτά συχνά κακοποιούνται με τους πιο νοσηρούς τρόπους και ενώ υπάρχει σχετική πολυνομία, η κατάσταση ή παραμένει στάσιμη ή και χειροτερεύει διαρκώς» τόνισε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογραμμίζοντας ακόμα πως δεν μπορούν για τα ζώα να έχουν λόγο τα διάφορα επαγγέλματα που έχουν συμφέρον από αυτό.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ακόμα έθεσαν το ζήτημα της επικοινωνιακής αντιμετώπισης της Κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο θέμα και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού, αλλά και τα ζητήματα της μετάθεσης αρμοδιοτήτων σχετικών με τα αδέσποτα σε δήμους χωρίς αντίστοιχους πόρους, του κυνηγιού και των άγριων ζώων, το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο δεν ελήφθησαν υπόψη οι εθελοντές και οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία στο πρόσφατο νομοσχέδιο, εν αντιθέσει με κάποιους φιλικούς της Κυβέρνησης φορείς, καθώς και το ζήτημα των εμποδίων που μπήκαν ακόμα και σε άτομα με αναπηρία να έχουν σκύλους συντροφιάς. «Πρέπει κάποια στιγμή η φρίκη που βιώνουν τα ζώα στη χώρα μας να οδηγηθεί στον τερματισμό» επεσήμαναν οι άνθρωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επαναβεβαίωσε τη θέση και τη στάση του κόμματος στο πλευρό αυτών των οργανώσεων και των αιτημάτων τους, δεσμευόμενος να ξεκινήσει και μία πιο στενή συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τους φιλοζωικούς συλλόγους για μια σειρά από τα ζητήματα αυτά που τους απασχολούν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν στάθηκε μόνο στο θέμα της νομοθεσίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «μπορούμε να έχουμε τον καλύτερο νόμο και η ζωή των ζώων να καταντά αβίωτη», ενώ επανέλαβε τη θέση του ΜέΡΑ25 για την κατάργηση του κυνηγιού και την παραγωγή γούνας.

Τέλος, η Βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα ανέφερε πως ο νόμος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ζώα συντροφιάς είναι ένας εξαιρετικά κακός νόμος και σε αυτή την κατεύθυνση το ΜέΡΑ25 θα κάνει τα πάντα για να τον αλλάξει, ενώ ο Βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Κρίτων Αρσένης, δήλωσε πως το ΜέΡΑ25 θα αναδείξει όλα τα ζητήματα αυτά και τα ζητήματα της άγριας ζωής, ενώ εστίασε και στο ζήτημα της γερακοθηρίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο