Γ. Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Όχι σε διάλογο υπό επιδιαιτησία Μέρκελ και κοινή της ατζέντα με Ερντογάν, ναι σε διάλογο στο πλαίσιο Περιφερειακής Διάσκεψης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούλ, 2020

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, καλεσμένος στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, μιλάει για τα Ελληνοτουρκικά, το φιάσκο της Εξωτερικής Πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης, υπό την προϋπόθεση να σταματήσουν οι κυβερνήσεις την προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων, οι οποίες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στη χώρα μας οικονομικά, καταστρέφουν το περιβάλλον και ενισχύουν τον Ερντογάν.

Αναφορικά με την θέση της Γερμανίας είπε πως η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει ως βασικό “πρόσωπο” της Μεσογείου τον Ερντογάν και όχι την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως αυτό που πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα είναι να συρθεί σε έναν διμερή διάλογο με την Τουρκία υπό την επιδιαιτησία της κας Μέρκελ και πως θα πρέπει να επιδιώξει να κάνει διάλογο στο πλαισιο Περιφερειακής Διάσκεψης.

Τέλος, ανέφερε πως τα νέα καθαρά χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι 12,1 δις για 3 χρόνια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο