Γ. Βαρουφάκης σε πολίτες στην Καλαμάτα: Το σύστημα έμαθε πώς την χρεοκοπία του λαού να την μετατρέπει σε κερδοσκοπία

Δραστηριότητα
25 Οκτ, 2022

Συζήτηση με πολίτες στην Καλαμάτα για τα κόκκινα δάνεια είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη καθώς και μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25 στην περιοχή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για το ζήτημα των κόκκινων δανείων είπε πως τα πολλά χρήματα δεν τα βγάζουν τα κοράκια πλέον από τους πλειστηριασμούς, αλλά από τις πυραμίδες παραγώγων που στήνουν πάνω σε αυτά και αναφέρθηκε σε όλη την διαδικασία τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων που οδηγεί σε νέες μορφές λεηλασίας των πολλών και πλουτισμού των λίγων.

«Μέχρι το 2015 αυτά δεν γινόντουσαν, εδώ λοιπόν έγκειται το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, διότι με το 3ο μνημόνιο πάμε από την χαοτική κατάρρευση στη λελογισμένη λεηλασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως μάθανε πως την χρεοκοπία του λαού να την μετατρέπουν σε κερδοσκοπία.

«Το μοντέλο είναι χρηματιστηριακά παιχνίδια με νομικά τερτίπια που οδηγεί στην αρπαγή περιουσιών» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε πως το 2015 υπήρξε η ευκαιρία απόδρασης από αυτό το μοντέλο, σήμερα τα πράγματα με αυτή τη νέα λεηλασία είναι πολύ πιο δύσκολα.

«Η ρήξη απαιτεί δάκρυα, αίμα και αποφασιστικότητα αν θέλουμε απελευθέρωση, αλλά αυτή η χώρα αλλιώς δεν είναι βιώσιμη, θα ερημοποιείται διαρκώς» κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο