Γ. Βαρουφάκης με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στην Καλαμάτα: Οι Κυβερνήσεις του «ναι σε όλα» δίνουν μέχρι και τα προϊόντα ΠΟΠ

Δραστηριότητα
25 Οκτ, 2022

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη με Συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στην Καλαμάτα στα γραφεία της «ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών ανέφεραν ότι τα πράγματα για τον αγροτικό κόσμο είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στο τεράστιο ζήτημα που υπάρχει με την σταφίδα. «Τον θέλουν τον πρωτογενή τομέα» αναρωτήθηκαν οι αγρότες και συμπλήρωσαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή και με το λάδι. Υπάρχουν αυξημένα έξοδα και έλλειψη εργατών γης επισήμαναν, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πραγματικό εθνικής στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που και στην προσπάθεια των συνεταιρισμών μπαίνουν διαρκώς εμπόδια.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τον αγοραστή ύστατης ανάγκης για τα αγροτικά προϊόντα όπως η σταφίδα και άλλα και αντί γι’ αυτό η Κυβέρνηση χτύπησε και τις λαϊκές αγορές για να μην υπάρχει ούτε αυτή η διέξοδος για τα αγροτικά προϊόντα. «Όταν φυτρώνουν μόνο φωτοβολταϊκά στην καλλιεργήσιμη γη δεν γίνεται ούτε αγροτική, ούτε και πράσινη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε για το ζήτημα της ΠΟΠ ελιάς ότι «πάψαμε να έχουμε ελληνικές Κυβερνήσεις και μπήκαν σε μια λογική του ναι σε όλα, κάπως έτσι δώσαν μέχρι και την ΠΟΠ μας».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο