Γ. Βαρουφάκης στην Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Οιχαλίας: Στηρίζουμε τον αγώνα σας απέναντι στην ΤΕΡΝΑ και τις Κυβερνήσεις που υπηρετούν τα καταστροφικά της σχέδια

Δραστηριότητα
25 Οκτ, 2022

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη με την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Οιχαλίας ενάντια στο εργοστάσιο απορριμμάτων και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Πετράκο στα γραφεία της «ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Οιχαλίας αναφέρθηκαν στον αγώνα που δίνουν ενάντια στο εργοστάσιο απορριμμάτων και την ΤΕΡΝΑ. «Καταπάτηση των πάντων» κατήγγειλαν οι άνθρωποι της Επιτροπής Αγώνα ενώ μίλησαν για περιβαλλοντική καταστροφή την ώρα που η Κυβέρνηση με όλους τους μηχανισμούς της μπλοκάρει τον αγώνα των κατοίκων για να ευνοηθεί ο ολιγάρχης κ. Περιστέρης με την στήριξη φυσικά και του κ. Γεραπετρίτη. «Πρόκειται για ένα έργο καταστροφικό, αντιοικολογικό, αντιοικονομικό και εγκληματικό» ανέφεραν οι κάτοικοι των περιοχών επισημαίνοντας τον κίνδυνο για ερημοποίηση των περιοχών, καθώς οι άνθρωποι ασχολούνται κυρίως με την ελαιουργία.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του ανέφερε πως ο αγώνας γίνεται πάντοτε πιο αποτελεσματικός αν καταδείξουμε και τι θα κάνουμε εμείς με αυτή την διαχείριση αυτών των απορριμμάτων με αποκεντρωμένη διαχείριση, από τους δήμους, όχι από ιδιωτικές εταιρείες, διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε το ΜέΡΑ25 να ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή -καθώς ήδη το έχει αναδείξει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ο Κρίτων Αρσένης- και με αίτηση επίδειξης των εγγράφων που αποκρύπτονται από την Επιτροπή Αγώνα και ακόμα και από εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, αλλά και με νέα Ερώτηση προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς για αυτή την αυθαιρεσία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο