Εκλογή ΠτΔ: ο Μεγάλος Συνασπισμός του Μνημονιακού Τόξου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιαν, 2020

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την σημασία της σημερινής εκλογής ΠτΔ

Σήμερα, ημέρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, παρατηρούμε τον Μεγάλο Συνασπισμό του Μνημονιακού Τόξου να επιχειρεί να κυριαρχήσει επιβάλλοντας στους πολίτες το αφήγημα της Νέας Κανονικότητας. Το μύθευμα της εξόδου από τα Μνημόνια, που πρώτος ο κ. Τσίπρας μεθόδευσε, έχει πλέον υιοθετηθεί από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και παίρνει τη μορφή του «Η Ελλάδα Επιστρέφει». Η σύμπνοια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στην σημερινή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι χαρακτηριστική αυτού του Μεγάλου Συνασπισμού του Μνημονιακού Τόξου.

Το βάθος μιας κρίσης αποτυπώνεται σε όλο του το μεγαλείο στην απόσταση του καθεστωτικού αφηγήματος από την πραγματικότητα. Καμία Νέα Κανονικότητα δεν υπάρχει.

  • Ο μέσος μισθός μόλις μειώθηκε την ώρα που τα νοίκια αυξάνονται λόγω των Golden Visa που δίνονται σε ύποπτης προέλευσης επενδυτές.
  • Οι καθαρές επενδύσεις παραμένουν αρνητικές.
  • Μόλις έκλεισε το Παθολογοανατομικό εργαστήριο του «Αλεξάνδρα» λόγω έλλειψης προσωπικού, ακολουθώντας το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής των Παίδων Πεντέλης και της 3ης Παιδιατρικής Κλινικής στην Καλλιθέα.
  • Κατ΄ εντολή της τρόικας, έρχεται έξαρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρο-μεσαίων καταστημάτων υπέρ των αρπακτικών ταμείων που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.
  • Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής ζητά την αθώωση των Ναζί, οι οποίοι απαντούν με συλλαλητήρια μισαλλοδοξίας στο Σύνταγμα όπου τολμούν να βιαιοπραγούν χωρίς εμπόδιο.
  • Οι καιροσκοπικές λυκοφιλίες με Νετανιάχου και Exxon-Mobil, υπό την αιγίδα του Προέδρου Τραμπ, έχουν ενισχύσει τον Ερντογάν, την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός εξευτελίζεται από αυτούς στους οποίους λέει «ναι σε όλα» – Μέρκελ και Τραμπ.

Αυτή είναι η Νέα Κανονικότητα του Μεγάλου Συνασπισμού του Μνημονιακού Τόξου την οποία σήμερα γιορτάζουν με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την αντίσταση, την ανυπακοή, στο τοξικό αφήγημα της δήθεν Νέας Κανονικότητας. Αυτό εκφράσαμε με την θέση μας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτό εκφράζουμε καθημερινά με τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή, με τις προτάσεις μας για λαϊκή ενότητα στη βάση του ριζοσπαστικού ανθρωπισμού-διεθνισμού.

Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που ξεκάθαρα λέει «Οι Υδρογονάνθρακες να μείνουν στα Έγκατα της Γης». Είναι το κόμμα με σοβαρή πρόταση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Το Κόμμα με την μόνη σοβαρή πρόταση για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Με το πανευρωπαϊκό DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή να στηρίζει τις θέσεις και δράσεις μας.

Καλούμε όλες και όλους όσους κρίνουν, όπως εμείς, ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι η Νέα Κανονικότητα είναι μια πλασματική προπαγάνδα που αποκρύπτει την ερημοποίηση της χώρας και την οικοδόμηση μιας Νέας Ολιγαρχίας, να συμπορευτούμε ώστε να ανατρέψουμε τα σχέδια του Μεγάλου Συνασπισμού του Μνημονιακού Τόξου που, μέσα στα άλλα, συνεισφέρει στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο