«Είναι η Παγκόσμια Σταθερότητα άπιαστο όνειρο;» Μπόλτον vs Βαρουφάκη στο 2020 Ηolberg Debate

Συνεντεύξεις - videos
04 Δεκ, 2020

Τι χρονιά κι αυτή! Ένα πραγματικό annus horribils που σημαδεύτηκε από μια καταστροφική πανδημία, από την κλιμακούμενη κλιματική καταστροφή, από το φάσμα ενός Νέου Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, και βέβαια από τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κι ενώ ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητη η πολιτική παρέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, ποτέ δεν ήταν τόσο καταρρακωμένοι οι παγκόσμιοι θεσμοί που έχουν στηθεί από το 1945 έως σήμερα για να παρεμβαίνουν, υποτίθεται υπέρ της Ειρήνης και της Σταθερότητας. Η απαξίωση των Ηνωμένων Εθνών, η μετατροπή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε υποχείρια των δανειστών, η κρίση διακυβέρνησης της ΕΕ τόσο στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες όσο και στην Ουάσινγκτον – όλες αυτές οι εξελίξεις πυροδοτούν την Αστάθεια πριμοδοτώντας την Αβεβαιότητα.

Είναι, λοιπόν, άπιαστο όνειρο η Παγκόσμια Σταθερότητα;

Αυτό θα είναι το αντικείμενο του debate ανάμεσα στον John Bolton, το βετεράνο διπλωμάτη, διπλωμάτη και πολιτικό, που υπηρέτησε τις προεδρίες δύο Μπούς, ενός Ρήγκαν και του Τραμπ και του συνιδρυτή του DiEM25 και γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.
Τη συζήτηση συντονίζει ο πολιτικός επιστήμων του Πανεπιστημίου του Όσλο και οικονομολόγος Scott Gates.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο