Δίπλα στον αγώνα του BDS για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μαρ, 2024

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαρτίου, στα γραφεία του ΜέΡΑ25, μεταξύ του Κινήματος BDS Greece (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις) και αντιπροσωπείας του κόμματος. Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 συμμετείχαν ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Θεοχαράκης, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής του Τομέα Δικαιωμάτων, Θωμάς Αχταρίδης, ενώ από το BDS ο Δημήτρης Πλειώνης και ο Σωτήρης Λαπιέρης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφού ως ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει όλες τις Διεθνείς Πρωτοβουλίες και Δράσεις του Κινήματος BDS. Κατά την συζήτηση, παρουσιάστηκε η πρόσφατη επικαιρότητα στο μέτωπο της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, και αμφίπλευρα αποδοκιμάστηκε η πολιτική στάση των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων που δεν έχουν συμβάλει όσα θα έπρεπε για να σταματήσει ο πόλεμος, αντιθέτως έχουν ενισχύσει την συνέχισή του.

Εκ μέρους του BDS Greece παρουσιάστηκε μια σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Απαρτχάιντ του Ισραήλ, που ανάμεσα σε άλλα θα καταδεικνύουν τις εταιρείες που συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση-Καθεστώς του Ισραήλ. Ως ΜέΡΑ25 δηλώσαμε ξεκάθαρα την υποστήριξη μας στο κίνημα BDS και δεσμευτήκαμε στην συμμετοχή μας το επόμενο διάστημα σε πρωτοβουλίες που θα παρθούν.

*Πρόσφατα, ως ΜέΡΑ25 καλέσαμε όλα τα πολιτικά κόμματα, ειδικά αυτά που εντάσσουν τον εαυτό τους στο «προοδευτικό τόξο» και ισχυρίζονται ότι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ και να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κινήματος BDS.

**Υπενθυμίζουμε ότι ως ΜέΡΑ25 είχαμε φιλοξενήσει σε εκδήλωση μας τον Omar Barghouti, συνιδρυτή του Κινήματος BDS, όπου είχε απευθύνει χαιρετισμό, στη συνέχεια το βίντεο της τοποθέτησής του είχε λογοκριθεί από το YouTube.

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο