Κάλεσμα ενάντια στην τρανσφοβία – Πλατεία Κλαυθμώνος – Τρίτη 12/3 στις 7μ.μ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μαρ, 2024

Η τρανσφοβική επίθεση που έγινε το Σάββατο στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος δεκάδων τραμπούκων ενάντια σε δύο νεαρά τρανς άτομα μας παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Τέτοιου είδους απόψεις δυστυχώς συνεχίζουν ακόμη να επικρατούν ενώ υπήρξαν έντονα και την περίοδο συζήτησης και επικράτησαν την περίοδο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, καθώς ακούστηκαν ομοφοβικές και αναχρονιστικές απόψεις ακόμη και από το βήμα της Βουλής.

Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη ώστε να υπάρξει πλήρης εξάλειψη της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, μορφές που γεννά, αναπαράγει και συντηρεί η πατριαρχία. Η μαζική πορεία από αλληλέγγυο κόσμο που έγινε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη είναι μια καλή απάντηση για να κάνουμε σαφές ότι τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων και Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε την στήριξη μας στη σημερινή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 19:00 ενάντια σε κάθε τρανσοφική και ομοφοβική επίθεση, ενάντια σε κάθε βαρβαρότητα.

Η ομοφοβία, ο σεξισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στην καθημερινότητα μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο