Λογοκρισία εις βάρος του Omar Barghouti και του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2023

Καμία «πλατφόρμα» δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για Ειρήνη και Δικαιοσύνη

Στις 31 Οκτωβρίου ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής και διανοούμενος Omar Barghouti, συνιδρυτής του κινήματος BDS, απεύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στον κινηματογράφο Τριανόν.

Το μήνυμά του αυτό – μαζί με λίγα εισαγωγικά λόγια του Γ. Βαρουφάκη για το BDS και τον Barghouti η ομάδα επικοινωνίας του ΜέΡΑ25 επιχείρησε να τα ανεβάσει στο YouTube ώστε να γίνουν γνωστά και σε ευρύτερο κοινό πέρα από όσους γέμισαν το Τριανόν και παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.  Ωστόσο, η πολυεθνική πλατφόρμα έκρινε πως το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί… «παραπληροφόρηση» και επέλεξε να το κατεβάσει στέλνοντάς μας σχετική ειδοποίηση (επισυνάπτεται σε screenshot) ενώ μας ενημερώνουν πως προς το παρόν επέλεξαν να κατεβάσουν το βίντεο και όχι συνολικά το κανάλι μας.

Το βίντεο έχει πλέον ανέβει σε ανεξάρτητο server και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:
https://mera25.gr/wp-content/uploads/2023/11/Omar_Barghouti_MeRA25.mp4

 

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τον ζόφο και τη λογοκρισία που επιβάλλεται με όλους τους τρόπους και με όλα τα Μέσα για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Αυτό ακριβώς επισημαίνει στο βίντεο ο Omar Barghouti. Ότι παρά το όργιο προπαγάνδας οι λαοί στέκονται δίπλα στην Παλαιστίνη με μαζικές διαδηλώσεις παντού στον κόσμο όπου χιλιάδες άνθρωποι καταγγέλλουν τη γενοκτονία και την εθνοκάθαρση που πραγματοποιεί το Ισραήλ. Ο ίδιος αναφέρεται στη στάση αρκετών κυβερνήσεων που καταδίκασαν τις πρακτικές του Ισραήλ εις βάρους 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, που μετρούν ήδη πάνω από 3.000 σκοτωμένα παιδιά σε τρεις εβδομάδες. Δηλώνει πως ποτέ η βία δεν ξεκίνησε από τους καταπιεσμένους και  ζητά από όλους μας να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις, στα σωματεία, στα συνδικάτα και στις γειτονιές μας για να γίνει γνωστό το δράμα των Παλαιστινίων και να καταδικαστεί η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. Αυτά είναι που θεώρησε «παραπληροφόρηση» το YouTube και κατέβασε το συγκεκριμένο βίντεο.

Στο ΜέΡΑ25 και στο DiEM25 είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στον ίδιο κύκλο ανθρώπων με τον Omar Barghouti και το κίνημα BDS. Με τα εκατομμύρια των πολιτών σε όλο τον πλανήτη που σπάνε τη σιωπή και τάσσονται με το δίκιο και με την Ειρήνη. Και αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να τους σταματήσει καμία πολυεθνική  πλατφόρμα…

Λίγα λόγια για το BDS

Το κίνημα BDS φτιάχτηκε το 2005 και τα αρχικά σημαίνουν Boycott, Divestment, Sanctions (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις).  Το Μποϊκοτάζ περιλαμβάνει την απόσυρση της υποστήριξης προς το Ισραήλ και τις ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες που εμπλέκονται στην παραβίαση των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, καθώς και σε συνεργάτες ισραηλινών αθλητικών, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Οι εκστρατείες για Απόσυρση Επενδύσεων παροτρύνουν τις τράπεζες, τα τοπικά συμβούλια, τις εκκλησίες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα πανεπιστήμια να αποσύρουν επενδύσεις από όλες τις ισραηλινές εταιρείες και από διεθνείς εταιρείες που εμπλέκονται στην παραβίαση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.

Οι εκστρατείες για Κυρώσεις πιέζουν τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τη νομική υποχρέωσή τους στο να λογοδοτήσει το Ισραήλ, μεταξύ άλλων καταργώντας το στρατιωτικό εμπόριο και τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και αποβάλλοντας το Ισραήλ από διεθνείς θεσμούς όπως τον ΟΗΕ και την FIFA. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bdsgreece.net/whatisbds/


Εκδήλωση στην Αθήνα:

Το BDS έχει παραρτήματα σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Το επόμενο Σάββατο, 11 Νοεμβρίου το BDS Greece, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την εμπλοκή του Ισραήλ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το Predator και άλλα λογισμικά. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Παρακολουθήσεις, Καταστολή και Συλλογική Τιμωρία», και θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της Νομικής Σχολής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο