Διαδικτυακή Εκδήλωση mέta: Συντηρητική στροφή στην Ελλάδα της κρίσης – Ο «μονόδρομος» δεν είναι δεδομένος

Συνεντεύξεις - videos
19 Φεβ, 2021

Εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά την συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και την αυταρχικοποίηση του κράτους, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 18.30-20.30, με θέμα:

Συντηρητική στροφή στην Ελλάδα της κρίσης – Ο «μονόδρομος» δεν είναι δεδομένος

 

Εισαγωγή-Παρουσίαση-Συμπεράσματα:

Σίσσυ Βελισσαρίου – Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. mέta, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΜΕΡΑ25

 

 

 

Εισήγηση:

Γιάννης Μαυρής – Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue.

 

Θα παρουσιασθεί η σύνθεση εμπειρικών δεδομένων σε διαχρονική εξέλιξη σχετικά με τις επικρατούσες πολιτικές αξίες, την κρίση των θεσμών και την κλίμακα του πολιτικού φιλελευθερισμού και θα τεθούν τα ερωτήματα: Πώς ορίζεται ο πολιτικός και κοινωνικός συντηρητισμός; Έχει κερδίσει έδαφος στην χώρα μετά το 2015; Ήταν μόνο πολιτική η παλινόρθωση της Δεξιάς; Αποτελεί μονόδρομο η συντηρητικοποίηση ή η συνθήκη της πανδημίας προσφέρει ήδη τις ενδείξεις πρώτων ρωγμών;

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Ράπτης, υπεύθυνος επικοινωνίας του mέta.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά την εκδήλωση στο κανάλι YouTube του mέta.

ερωτήσεις θα συγκεντρώνονται μέσω e-mail στη διεύθυνση: postcapitalism.centre@gmail.com

Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού – mέta

Βρισκόμαστε ήδη στα πρώτα στάδια μιας εποχής που μπορεί να περιγραφεί μόνο από αυτήν την οποία διαδέχεται: ζούμε ήδη σε μια μετακαπιταλιστική εποχή. Αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί δυστοπική, ουτοπική ή οτιδήποτε ενδιάμεσο. Μέσω της έρευνας και της τέχνης, του επιχειρήματος και της ποίησης, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, εργάζεται στην κατεύθυνση της ρήξης με το θλιβερό παρόν ούτως ώστε να συλλάβει και να φανταστεί τον κόσμο εκ νέου. Να κατανοήσει την τρέχουσα ιστορική μας στιγμή και να υποστηρίξει τα προοδευτικά κινήματα στην εύρεση μιας διεξόδου από τον αναδυόμενο δυστοπικό μετακαπιταλισμό προς έναν άλλον για τον οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς — στον οποίο αξίζει να ζήσει κανείς.

Το Κέντρο Μεταπιταλιστικού Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ακαδημαϊκών και καλλιτεχνικών δράσεων για την ενίσχυση της κίνησης ιδεών σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και την τροφοδοσία του ΜΕΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς (Progressive International). Το Διοικητικό Συμβούλιό του αποτελούν οι: Δανάη Στράτου (πρόεδρος), Σίσσυ Βελισσαρίου (αντιπρόεδρος), Ελένη Σπετσιώτη (γραμματέας), Μιχάλης Χατζηθεοδώρου (ταμίας), David Adler, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Ivana Nenadović (μέλη).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο