Δεν γίνεται και να μην καταπέσουν οι δημόσιες εγγυήσεις και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και να μην καταργηθεί ο «Ηρακλής»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Φεβ, 2023

Το ζήτημα, όχι μόνο του τελευταίου διαστήματος, αλλά της τετραετίας, είναι τα «κόκκινα δάνεια». Το ΜέΡΑ25 τα έχει κάνει «παντιέρα», όταν κανένας δεν μίλαγε για «κόκκινα δάνεια» και όταν όλοι ψηφίζανε αρχικά τις διατάξεις των νομοσχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πλατφορμών, πλειστηριασμών, πωλήσεων των «κόκκινων δανείων» κατ’ εντολήν της τρόικας, βέβαια, και αργότερα τον «ΗΡΑΚΛΗ».

Πρόσφατα ο Άρειος Πάγος έβγαλε μια απόφαση η οποία άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και θα κλείσει πάρα-πάρα πολλά σπίτια. Όσοι φωνασκούν εναντίον του Αρείου Πάγου, τι περίμεναν από τον Άρειο Πάγο; Εφαρμόζει τους νόμους των μνημονιακών κομμάτων και Κυβερνήσεων, αυτούς που ψήφισαν όλοι οι μνημονιακοί, υπό τας διαταγάς της τρόικας.

Αυτό το «blame game», λοιπόν, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας- ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που το έφερε πρώτος, η Νέα Δημοκρατία που το ενίσχυσε με τον “Ηρακλή” -, θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ξεδιπλωνόταν στις πλάτες των χιλιάδων συμπολιτών μας που ξεσπιτώνονται από τα σπίτια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε όντως το νερό στο αυλάκι που άρχισε να κυλάει, υπακούοντας στην τρόικα, την ώρα που η ΝΔ ανάκραζε «βάστα Γερούν» υπέρ της τρόικας. Μην το ξεχνάμε κι αυτό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ζήτησε από την Κυβέρνηση να κατεβάσει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Πέραν του ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και κοινοβουλευτικές, μετά τις εκλογές, έστω ότι είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει; Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι δεν θα καταργήσει τον «Ηρακλή». Δεύτερον, ότι ανησυχεί για τα 23 δισεκατομμύρια των δημοσίων εγγυήσεων που έχουν δοθεί στα αρπακτικά ταμεία που θα κατατεθούν και θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος. Αν, όμως, βάλεις αυτά τα δύο μαζί και δεν καταργήσεις τον «Ηρακλή», μια λογική κατάληξη υπάρχει, μόνο μια: Επιτάχυνση των πλειστηριασμών. Δεν γίνονται και τα τρία μαζί.

Δεν γίνεται και να μην καταπέσουν οι δημόσιες εγγυήσεις και να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην καταργηθεί ο “Ηρακλής”. Κάτι πρέπει να φύγει από αυτά. Γι’ αυτό εμείς λέμε να καταργηθεί ο “Ηρακλής”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται σε αυτό, γιατί έχει δεσμευτεί στο να μην καταργηθεί αυτή η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας των φτωχοποιημένων μικρομεσαίων. Εμείς καταθέσαμε πριν από δύο χρόνια, μετά από σχετική ημερίδα, πρόταση νόμου για τον “Οδυσσέα”.

Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, με τρόπο μάλιστα που να μην μπαίνει θέμα πρόσκρουσης με το ευρωπαϊκό δίκαιο, είναι αυτή η πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για τη δημιουργία, την ίδρυση μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο