ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25: Απολύσεις στην ΔΕΠΑ Υποδομών (Italgas) με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Φεβ, 2023

Τι σημαίνει σε εργασιακό επίπεδο το ξεπούλημα του βιομηχανικού πλούτου της χώρας;

Μνημονιακές πολιτικές που κατέστησαν το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ υπηρέτες ολιγαρχικών συμφερόντων, ολοκλήρωσαν το ξεπούλησαν της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ), εν μέσω ενεργειακής κρίσης, σε Ιταλική εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, και έχουν το θράσος να επιμένουν πως η κρίση ακρίβειας είναι αποκλειστικά εξωγενής.

Όροι που αρχικά υπήρχαν στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών, όπως η προστασία των θέσεων εργασίας για τουλάχιστον τρια χρόνια, αφαιρέθηκαν. Έτσι σήμερα η εταιρεία προβαίνει ελεύθερα σε απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές. Πως αλλιώς θα μπορέσει να κάνει όσες απολύσεις επιθυμεί (προκειμένου, όπως αναφέρει, να εξυπηρετεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της), αν πρώτα δεν καταφέρει να βγάλει από την μέση τους συνδικαλιστές;

Είναι τέτοια η αλαζονεία που επιδεικνύουν μερικοί με τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που απειλούν ανοιχτά, πετσοκόβουν εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα και υποβάλουν τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «ένα από τα σημαντικότερα έργα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων που υλοποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ», για τους εργαζομένους είναι εργασιακή κόλαση.

Η συνενοχή της συμμαχίας του μνημονιακού τόξου είναι αδιαπραγμάτευτη για την ελευθερία που έχει αποδοθεί στην εκάστοτε εργοδοσία να αυθαιρετεί κατά βούληση.

Καταγγέλλουμε τις εκφοβιστηκές απολύσεις των 7 εργαζομένων στην ΔΕΠΑ Υποδομών και τις απαράδεκτες αντεργατικές θέσεις της ITALGAS που προοικονομούν μάλιστα περαιτέρω απολύσεις στον Όμιλο.

ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο