Δ. Στρατούλης: Η εκλογική ενίσχυση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι χρήσιμη για το λαό και τη νεολαία

Αρθρα - Αναδημοσιεύσεις
19 Μάι, 2023

Το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, η εκλογική συνεργασία του ΜΕΡΑ25, της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών/στριών της αριστεράς και των κινημάτων, δίνει την εκλογική μάχη με δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα.

Ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται σε συνθήκες, που η πλειοψηφία της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη στεγαστική κρίση, τον κίνδυνο να χαθούν από πλειστηριασμούς λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, της δημοκρατίας και του περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις αντικοινωνικές ταξικά μονομερείς πολιτικές της σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου, που ξεπέρασαν το 2022 κάθε ρεκόρ της τελευταίας 15ετίας.

Γι’ αυτή την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική της στηρίζεται προκλητικά από τα ΜΜΕ των οικονομικών ολιγαρχών που τους ευνοεί, και από κάθε είδους εξουσία. Απέναντι στα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα στη νεολαία επιστρατεύει άγρια καταστολή.

Όσο, όμως, η οικονομική ολιγαρχία αυξάνει τα κέρδη της, τόσο η κοινωνία μετράει θύματα με αποκορύφωμα το μαζικό έγκλημα, με 57 νεκρούς νέους ανθρώπους, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιων υποδομών και κοινωνικών αγαθών.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να καταψηφιστεί από το λαό και τη νεολαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εφάρμοσε σκληρές μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ως αντιπολίτευση, στήριξε πολλά αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχει υπογράψει και υιοθετεί τα ίδια πλαίσια μνημονιακής πολιτικής με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επομένως, δεν μας αφήνει κανένα πολιτικό περιθώριο για στήριξη, ανοχή και εμπιστοσύνη.

Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που αποδείχθηκε μνημονιακότερο από τα ίδια τα μνημόνια.
Επομένως, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ δεν οδηγεί σε ανατροπή, αλλά σε συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ, για τις οποίες έχουν και τα τρία αυτά κόμματα δεσμευτεί στους δανειστές ότι θα εφαρμόζονται μέχρι το 2060, στο όνομα της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του επαχθούς και αβίωτου δημόσιου χρέους της χώρας.

Απέναντι στη συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, το ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ επιμένει ότι όλα πρέπει και μπορούν να πάνε αλλιώς. Απευθυνόμαστε στο λαό και τη νεολαία με καθαρή συνείδηση και τους ζητάμε να συστρατευτούν μαζί μας και να μας στηρίξουν εκλογικά, γιατί:

Έχουμε κρατήσει αλώβητο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, μένοντας πιστοί στο μεγάλο δημοψηφισματικό ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στις 5 Ιουλίου 2015.

Δεν υποταχτήκαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν προσκυνήσαμε την άρχουσα τάξη και τους δανειστές της χώρας μας για να κρατήσουμε υπουργικές, βουλευτικές και άλλες καρέκλες και εξουσίες.

Έχουμε τεράστια και διαχρονική αγωνιστική προσφορά, ενεργή παρουσία στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Το ΜΕΡΑ25 έκανε στη Βουλή σημαντικό και πραγματικά αντιπολιτευτικό και φιλολαϊκό έργο.

Έχουμε σταθερή και συνεπή πολιτική για την ενότητα όλης της Αριστεράς. Με τη συμμαχία μας για τη ρήξη κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτή την χρήσιμη για το λαό κατεύθυνση.

Έχουμε ριζοσπαστικές προτάσεις και λύσεις για τα άμεσα προβλήματα του λαού και της νεολαίας: κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας για να μειωθούν οι τιμές της, κατάργηση του σχεδίου «Ηρακλής», που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πωλούν τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κερδοσκοπικά funds στο 3% της αξίας του και αυτά να ζητούν από αυτούς να τα αποπληρώσουν στο 100%, κατάργηση του υπερταμείου κατοχής και λεηλασίας του δημοσίου πλούτου και αντικατάστασή του από δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα, προώθηση προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης για να έχουν δουλειές οι νέοι και οι νέες με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Έχουμε εναλλακτική πρόταση ρήξης και ανατροπής με την αιώνια λιτότητα, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και τη μονομερή εξάρτηση της χώρας μας από τον ευρωενωσιακό και αμερικανονατοικό παράγοντα και τα κατεστημένα συμφέροντα.

Για αυτό δίπλα και μέσα στο λαό, τη νεολαία και τα κινήματά τους θα είμαστε μετεκλογικά η φωνή τους μέσα στη Βουλή. Ένας ισχυρός πόλος μαχητικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποια παραλλαγή μνημονιακής κυβέρνησης και αν αυτές εφαρμόζονται.

Φτάνει πια. Μπορούμε αλλιώς, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται Ρήξη τώρα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που το εμποδίζουν.

Δημήτρης Στρατούλης
Υποψήφιος Βουλευτής
ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
στη Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας

Πηγή: tvxs.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο